Ronde kraal 12 mm

Ronde kralen van 12 mm zijn qua maat vergelijkbaar met doperwten, en worden gebruikt als afwisseling met grotere kralen. Voor bijtringen zijn deze kralen te klein, maar bijvoorbeeld aan het uiteinde van een speenkoord, op een sleutelhanger of pen, of om een maatverloop te maken bij een ketting zijn ze top!

Ronde kraal 15 mm

Dit is veruit de meest verkochte maat. Deze kralen worden gebruikt in bijtringen, speenkoorden, sleutelhangers, pennen, en nog veel meer. Ze combineren mooi met alle andere vormen. Wil je een basisvoorraad aanleggen voor het maken van je eigen artikelen, bestel dan dus zeker kralen in deze maat!

Ronde kraal 19 mm

Dit zijn mooie grote ronde kralen, die het in combinatie met kralen van 15 mm heel goed doen in bijvoorbeeld een bijtring. In speenkoorden worden ze ook gebruikt. Neem er dan niet te veel, maar verwerk er 1 of 2 als 'accentkraal'. Verkrijgbaar in alle 126 kleuren, en de meeste prints, om fijn mee te combineren.

Ronde kraal 22 mm

Dit zijn de grootste ronde kralen die ik in het assortiment heb. Deze kralen zijn te groot voor een bijtring of speenkoord, maar kunnen wel goed gebruikt worden in een wagenspanner of een andere creatie.
Deze kralen zijn alleen in een paar basiskleuren te koop. Klik hieronder om te zien welke kleuren er zijn.

Mini-Hexagon 14 mm

Het kleine broertje van de grote hexagon, en de meest verkochte maat van de twee hexagons. Samen met kralen van 15 mm kun je ze heel fijn gebruiken in een speenkoord, maar ze zijn ook super aan een sleutelhanger of pen. Alle kleuren uit het assortiment zijn verkrijgbaar als mini-hexagon, dus je kunt onbeperkt combineren!

Hexagon 17 mm

Grote hexagons die door hun hoekige vorm superleuk zijn om als variatie te gebruiken. Sommigen hebben een duidelijke voorkeur voor de mini-hexagons, anderen gebruiken juist liever deze grotere variant. Beide hexagons kunnen prima gebruikt worden in speenkoorden en bijtringen. Gebruik er 1 of 2 per artikel.

Ribbelkraal 18 mm

Deze ribbelkralen worden speciaal voor mij in deze maat gemaakt. De extra grote maat maakt de structuur duidelijker dan bij de kleinere ribbelkralen die elders te koop zijn. Dat maakt de kralen aantrekkelijk voor baby's, maar ook leuk om te zien. Gebruik ze ter afwisseling, op dezelfde manier waarop je kralen van 19mm zou gebruiken. De ribbels voegen net een extraatje toe.

Splitskraal 15 mm

Deze splitskralen worden speciaal voor mij gemaakt. Ik laat ze maken met 3 gaten, zodat de 2 draden aan 1 kant samen de kraal in gaan, en aan de andere kant gesplitst naar buiten komen. Gebruik deze kralen onderaan een speenkoord, om te voorkomen dat de laatste kraal over de knoop schiet, of bijvoorbeeld in een sleutelhanger.

Facetkraal 15 mm

Deze kralen van 15mm hebben wel wat wel van 'golfballetjes'. Ze hebben rondom allemaal facetjes, en zorgen daardoor voor een leuke afwisseling. Op dit moment zijn deze kralen verkrijgbaar in een aantal basiskleuren. De komende tijd wil ik het aantal kleuren proberen uit te breiden. Op dezelfde manier te gebruiken als de 15mm-kralen.

Abacus 14 mm

Dit zijn super populaire kraaltjes, die je handig kunt gebruiken als 'tussenkraaltje'.
Ze zijn perfect geschikt om te gebruiken op pennen/potloden of sleutelhangers, omdat je veel meer kraaltjes kwijt kunt, aangezien deze maar 8 mm dik zijn.

Abacus 19 mm

Dit is de grote broer van de populaire kleine abacus. Qua doorsnede dus vergelijkbaar met de ronde kralen van 19 mm, maar doordat ze plat zijn, hebben ze in een eindproduct toch een hele andere uitstraling. Ik zou er bij deze kralen voor kiezen om er 1 of 2 als 'accentkraal' te gebruiken.

Lampion

Deze kralen worden exclusief voor mij gemaakt. Ik zocht een kraal die een kruising was tussen een ronde kraal en een abacus, en ik heb dus een iets platgedrukte kraal van 15 mm bij 12 mm laten maken. Lampionnen bieden net als de kleine abacus een leuke afwisseling!

Klein Tussenschijfje

Deze kleine schijfjes van 12 mm worden vooral gebruikt om bijvoorbeeld bijtringen met naam mooi rond te krijgen. Door letters en tussenschijfjes af te wisselen, kun je de ring veel beter buigen, en dus ook strakker afknopen. Je hebt in dat geval dus 1 tussenschijfje minder nodig dan het aantal letters dat je gebruikt.

Groot Tussenschijfje

Deze grotere tussenschijfjes hebben een doorsnede van 15 mm, en worden vooral gebruikt als tussenkraal. Tegenwoordig ook vaak in speenkoorden. Dat zorgt net voor een leuke afwisseling tussen kralen, en geeft je de mogelijkheid om meer verschillende kralen of kleuren te gebruiken.

Strikje (3+)

Deze strikjes hebben een gat van links naar rechts. Ze zijn ongeveer 30 mm breed en 23 mm hoog, en mogen helaas niet in baby-artikelen gebruikt worden, omdat de 'staartjes' niet stevig genoeg zijn. Wel zijn ze erg leuk aan een sleutelhanger of op een pen of potlood!

Hartje

Deze hartjes zijn 17 mm x 20 mm x 8 mm groot, en zijn door hun maat geschikt voor allerlei verschillende artikelen. Gebruik ze in een speenkoord, aan een sleutelhanger of op een pen. Voor bijtringen vind ik ze niet geschikt, omdat de kralen niet heel dik zijn.

Roosje

Deze superschattige roosjes kun je net als de hartjes in allerlei artikelen gebruiken. De roosjes hebben een doorsnede van 20 mm en een dikte van 12 mm. De roosjes geven door hun structuur een subtiel accent zonder heel aanwezig te zijn.

Sterretje

Hele subtiele sterretjes, die je net als de hartjes en de roosjes heel goed als afwisseling kunt gebruiken. Deze sterretjes zijn verkrijgbaar in slechts 5 kleuren.

Regenboogje

Ik ben zelf groot fan van deze regenboogjes, door hun strakke uitstraling. Ik verkoop deze regenboogjes nu al ik een groot aantal kleuren, maar ik zal dit aantal nog verder gaan uitbreiden. De boogjes zijn 20 mm bij 16 mm groot, en je kunt ze goed gebruiken in allerlei accessoires.

Vlindertje

Schattige vlindertjes om te gebruiken in accessoires. Ik vind ze zelf niet geschikt voor baby-artikelen, door de dunne stukjes. Verkrijgbaar in een aantal basiskleuren. De vlindertjes zijn 30 mm bij 23 mm groot

Blaadje

Mooi gedetailleerd blaadje met een afmeting van 25 mm bij 20 mm. Je kunt deze blaadjes gebruiken in speenkoord en in allerlei accessoires. Combineer ze bijvoorbeeld met bloemenkralen, of met verschillende andere kleuren, voor een rustiger uitstraling.

Monstera

Supertoffe monstera-blaadjes! Door de dunne stukjes vind ik deze kralen niet zo geschikt voor baby-artikelen, maar ze zijn geweldig om te gebruiken in accessoires. De blaadjes hebben een afmeting van 25 mm bij 20 mm.

Disc

Grote platte siliconen schijven met een doorsnede van 25 mm. Echt bedoeld als 'accentkraal', bijvoorbeeld in een wagenspanner leuk als afwisseling tussen andere grote kralen.

Spacer Bloem

Nieuw in het assortiment! Schijfjes met een doorsnede van 15mm en een dikte van 4mm. Hiermee vul je mooi de laatste ruimte op een pen of sleutelhanger op. Of gebruik ze als leuke afwisseling!

Kleine Ring

Deze siliconen ringen hebben een doorsnede van 43 mm en het gat is 20 mm groot. Leuk als 'bijtring' onderaan een voedingsketting, maar er zijn nog veel meer toepassingen voor deze ringen te bedenken. Wil je ze aan een bijtring gebruiken? Houd er dan rekening mee dat er geen vingertjes klem kunnen komen te zitten tussen de ring en de kralen.
Op de foto hierboven zie je een kraal van 15 mm naast de ring.

Grote Ring

Grote siliconen ringen met een doorsnede van 75 mm en een binnendiameter van 45 mm. De ringen hebben gaatjes aan de zijkanten, waardoor je ook kralen 'in de ring' kunt toevoegen. Let altijd op stevigheid als je hier ingewikkelde creaties mee gaat maken!
Op de foto hierboven zie je een grote hexagon naast de ring.

Olifant

Deze olifanten zijn getest als speelgoed, en mogen dus ook los gebruikt worden.
Op de foto hierboven zie je een kraal van 15 mm en een grote hexagon. Zou kun je ongeveer zien hoe groot de olifanten zijn. Aan de achterkant hebben de olifanten bobbeltjes, om te zorgen dat ze extra aantrekkelijk zijn en goed vastgehouden kunnen worden.