Hulpfilmpjes

Op deze pagina vind je een aantal filmpjes die je bijvoorbeeld kunnen helpen bij het maken van een speenkoord of bijtring. Deze filmpjes zijn in de eerste plaats bedoeld als houvast voor particulieren die voor het eerst met siliconen kralen aan de slag willen gaan.

De manier van knopen van de bijtring die ik op het filmpje laat zien is getest op stevigheid en door de test gekomen. Maar let op: als je je handgemaakte artikelen wilt gaan verkopen, moet je zelf zorgen dat je alsnog een stevigheidstest laat uitvoeren!
Jij knoopt namelijk misschien weer net op een andere manier dan ik.

De materialen van het speenkoord zijn al meerdere keren door de stevigheidstest gekomen. Met de clips en het satijndraad zit je dus goed! Wel blijft de manier van bevestigen natuurlijk super belangrijk.
Ik heb mijn manier van knopen (nog) niet laten testen, maar ik heb wel op allerlei manier gezorgd dat er geen kralen los kunnen raken van het koord. In het filmpje leg ik uit hoe ik dat doe.

Verder laat ik zien hoe de pennen werken, hoe je een kliksluiting gebruikt, hoe je sleutelhangers kunt maken en waarom ik mijn splitskralen (met 3 gaten) heb laten maken.