• Ontelbaar veel combinaties mogelijk
 • Snelle verzending
 • Geregistreerd bij Webwinkelkeur

4.9600+ beoordelingen

  Veiligheid & Certificaten

  Op deze pagina vind je waar je op moet letten bij het rijgen en gebruiken van siliconen artikelen, en alle certificaten van de tests die ik heb laten uitvoeren.


  Siliconen zijn flexibel, stevig, heel gemakkelijk schoon te maken, veilig en te krijgen in ontelbaar veel kleuren.

  De veiligheidsopmerkingen op deze pagina zijn er voor de zekerheid. Niet omdat ik geen vertrouwen heb in mijn product! Ik heb er het volste vertrouwen in dat de siliconen kralen bij 'normaal gebruik' eindeloos mee kunnen gaan. Mijn kinderen (3+), en ook ikzelf, krijgen de grotere kralen (vanaf 15mm) en hangers absoluut niet kapotgebeten, maar ik heb inmiddels behoorlijk wat jaren ervaring, en weet dat alles kapot kan, en dat dat stevige bijters vaak vele hangers verslijten.

  Wel is het belangrijk om de informatie hieronder goed door te lezen:

  Alle siliconen artikelen die ik verkoop zijn getest op de aanwezigheid van schadelijke stoffen, en uiteraard met glans door de test gekomen! Er kan dus 100% zeker veilig op gekauwd worden!

  Het assortiment is in de zomer van 2019 en in augustus 2020 in mijn opdracht veel verder (chemisch) getest dan standaard wordt gedaan. De artikelen voldoen qua chemische samenstelling daardoor niet alleen aan de Amerikaanse eisen (waarop de certificaten van fabrikanten over het algemeen gebaseerd zijn), maar ook aan alle Europese eisen. 

  Er zijn testrapporten beschikbaar voor alle siliconen artikelen, het satijndraad in 6 kleuren, alle houten artikelen, de kliksluitingen en de speelkoordringen.

  Alle artikelen zijn (indien van toepassing) getest naar de volgende normen:

  * EN 71-3 (2019)
  * EN 71-12
  * Reach LEAD
  * Reach Cadmium
  * Reach Organotin
  * PAH's Reach
  * SCCP's POP regulation
  * Formaldehyde (houten artikelen)


  De artikelen zijn niet op stevigheid getest. De reden hiervoor is, dat ik alleen losse onderdelen verkoop en de stevigheid mede afhankelijk is van de wijze waarop de artikelen verwerkt worden
  . Een uitzondering hierop vormen de olifanten en de ronde hangers. Deze zijn als 'speelgoed' getest, volgens de EN71-1.


  Hieronder vind je de dossiernummers van de testen, die je kunt doorgeven als je zelfgemaakte artikelen zou willen laten testen. Als je op de dossiernummers klikt, vind je nu ook een pdf van het desbetreffende rapport (waarin ik de fabrikant heb doorgestreept, omdat de certificering mij meer dan €15.000 heeft gekost).

  Siliconen:
  2019: GZHL1908032731IP
  2019: GZHL1908034854IP
  2020: SHAHG2014484201
  2020: SHAHG2014476501

  Hout:
  2019: GZHL1908032730IP
  2020: SHAHG2014466901

  Satijndraad:
  2019: GZHL1908032729IP
  2020: SHAHG2014479401

  Kliksluitingen:
  2019: GZHL1908032724IP
  2020: SHAHG2014474401

  Speelkoordringen:
  2019: GZHL1908034853IP
  2020: SHAGH2014476101

  Onderaan deze pagina vind je de voorbladen van de tests, zodat je in 1 oogopslag kunt zien waarop getest is.

  • Siliconen producten zijn in eerste instantie geproduceerd om gebruikt te worden door baby's met doorkomende tandjes. Een aantal artikelen bleek (gelukkig) ook geschikt voor gebruik door stevige bijters. Hoewel siliconen behoorlijk stevig en veerkrachtig zijn, is het vooral bij kinderen die steviger bijten dan een baby, erg belangrijk om de producten regelmatig te controleren op beschadigingen.
  • De plastic veiligheidssluitingen en speelkoordringen zijn niet bedoeld om op te bijten! Mocht jouw kind daar toch de voorkeur voor blijken te hebben, houd dan goed in de gaten of de sluiting heel blijft!
   Bevestig een speenkoord of speelkoord altijd ergens aan, zodat er niet direct op de sluiting gebeten wordt. Kinderkettingen zijn bedoeld voor kinderen vanaf 3 jaar, zijn geen speelgoed, en dienen uiteraard ook regelmatig op beschadigingen gecontroleerd te worden.
  • Ik ben heel lang bezig geweest om manieren te vinden om de siliconen zó te rijgen, dat er bij normaal gebruik absoluut geen kralen los kunnen raken. Zo zijn, volgens mijn instructie, bijtringen aan twee kanten geknoopt. Mocht onverhoopt de laatste knoop ooit losraken, dan moet het draad eerst nog helemaal terug door alle kralen, waarna er alsnog een driedubbele knoop rest.
   Bij artikelen met kliksluitingen raad ik aan om een knoopje direct achter de sluiting te leggen, waardoor de draad niet terug kan schuiven en de knoop bloot kan komen te liggen (daardoor zou de sluiting namelijk los kunnen raken).
  • Hoewel ik veel tijd en zorg heb besteed aan de instructies om veilig te rijgen, raad ik toch aan om de artikelen alleen onder toezicht te laten gebruiken, en kan ik niet aansprakelijk gesteld worden voor het eindresultaat. De instructies zijn er puur om jullie op weg te helpen, maar de uiteindelijke stevigheid en veiligheid is je eigen verantwoordelijkheid.
   Geef geen speenkoorden, speelkoorden of bijtringen mee naar bed!
   Zorg daarnaast dat speenkoorden en speelkoorden niet te lang zijn. Een speenkoord mag, zonder clip, maximaal 22 cm lang zijn, zodat het niet om het nekje van je kindje verstrikt kan raken.

   

  Nota bene: Maak je zelf een artikel van kralen die je bij mij koopt, dan ben je ook zelf verantwoordelijk voor de veiligheid van dit product. Ook als je gebruik maakt van mijn rijginstructies.

  De instructies zijn in de eerste plaats bedoeld voor particulieren die iets voor eigen gebruik willen maken.

  Maak je bedrijfsmatig artikelen van siliconen kralen, dan ben je zelf verantwoordelijk voor het laten testen van de stevigheid hiervan. (De chemische tests heb ik dus al voor je laten doen).

  Als je twijfelt over de stevigheid, begin dan alsjeblieft opnieuw! Blijf bij het gebruik van siliconen kralen altijd je gezonde verstand volgen, dus laat je kinderen bijvoorbeeld nooit zonder toezicht met geregen artikelen spelen, en zorg dat ze niet bij de losse kralen kunnen!

   

  Ben je het niet eens met mijn manier van knopen? Dat kan! Voel je vrij om zelf een andere manier toe te passen, maar blijf altijd de veiligheid centraal stellen.
   

  De voorbladen van de nieuwe certificaten uit 2020, waarin de nieuwste versie van de EN 71-3 is verwerkt:


  Inloggen

  Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen

  vergelijk0

  Ik sla cookies op voor een beter werkende website. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »