• Ontelbaar veel combinaties mogelijk
 • Snelle verzending
 • Geregistreerd bij Webwinkelkeur

4.9600+ beoordelingen

  Hoe kun je het best rijgen?

  Op deze pagina vind je tips voor het rijgen van je eigen artikelen.

  Let op: Het eindproduct is je eigen verantwoordelijkheid. 

  Ik laat op deze pagina zien hoe ik zelf altijd alles in elkaar heb gezet. Ik heb deze manieren van knopen ontwikkeld door eindeloos uit te proberen en te testen, maar kan niet aansprakelijk worden gesteld als er onverhoopt iets losraakt. 
  (De stevigheid hangt bijvoorbeeld af van hoe strak en nauwkeurig je knoopt).

  Ik heb deze instructies in eerste instantie gemaakt voor particuliere klanten die graag voor hun eigen kindje iets van siliconen kralen wilden maken. Omdat het in het begin best even wennen kan zijn om met siliconen kralen te werken, en ik ook regelmatig best gevaarlijke dingen zag gebeuren, besloot ik deze pagina aan te maken, om in ieder geval wat houvast te bieden.

  Twijfel je over de stevigheid van je eindproduct? Haal dan bijvoorbeeld bij een bijtring de knopen weer los, en begin opnieuw! 
  (Het strak genoeg knopen van een bijtring is iets wat je even onder de knie moet krijgen)

  Hoe bevestig je een kliksluiting?

  Kliksluitingen kun je gebruiken voor zowel kettingen als speelkoorden. In onderstaande video zie je hoe je een kliksluiting aan satijndraad bevestigt.

  Hoe bevestig je een hanger op een nette manier aan satijndraad?

  In deze video toon ik een nette manier om een bijthanger aan een satijnkoord te maken. Wanneer je dat op deze manier doet, zal de 'knoop' blijven zitten, en niet telkens terugschuiven wanneer de ketting niet in gebruik is.

  Hoe rijg je een stevige bijtring?

  Wil je zelf een bijtring rijgen? Bekijk dan onderstaande video. Ik laat hierin zie hoe je een bijtring kunt rijgen waarvan de kralen niet los kunnen raken. Let op: dit is een manier van knopen die ik zelf heb ontwikkeld, en ik ben niet verantwoordelijk voor het eindresultaat als je op deze manier knoopt en er raakt onverhoopt toch iets los.

  Hoe maak je een speenkoord?

  In het filmpje hieronder kun je zien op welke manier ik altijd speenkoorden rijg. 
  Door deze instructie te volgen krijg je een speenkoord dat niet te lang is, flexibel (door de tussenknopen), en waarbij de draad nooit dusdanig los kan gaan dat er kralen los kunnen raken van het koord. Bij het maken van een speelkoord met bevestigingsring kun je deze instructie ook gebruiken, omdat de manier van bevestigen aan een ring of speenclip niet verschilt.

  Let op: dit is een manier van knopen die ik zelf heb ontwikkeld, en ik ben niet verantwoordelijk voor het eindresultaat als je op deze manier knoopt en er raakt onverhoopt toch iets los.

  Belangrijk: in het filmpje zie je mij een enkele knoop leggen om een lus in het koord te maken. Er is gebleken dat sommige kralen over deze knoop heen kunnen schuiven. Hoewel de kralen nooit van het koord af kunnen als er een speen of speelgoedje aan bevestigd is, is het verstandiger om hier een dubbele knoop van te maken. Minder mooi misschien, maar wél steviger.
  Nieuw: sinds kort heb ik 'splitskralen' in het assortiment. Deze kralen van 15mm hebben 3 gaten, waardoor de draad er nooit doorheen kan schieten.

  Nota bene: Maak een speenkoord niet langer dan een centimeter of 20 (gemeten zonder clip), voor de veiligheid! Langere koorden kunnen om het nekje van je kind verstrikt raken. Geef een speenkoord ook nooit mee naar bed! Het is geen speelgoed, maar een manier om de speen niet te verliezen :-) Gebruik het daarom ook alleen onder toezicht. Hetzelfde geldt uiteraard voor een speelkoord.

  Inloggen

  Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen

  vergelijk0

  Ik sla cookies op voor een beter werkende website. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »