• Alle producten zijn toegevoegd aan je winkelwagen.

Inspiratie voor een bijtring

Hieronder zie je een aantal mogelijke manieren om een bijtring te maken. Je kunt deze voorbeelden gebruiken als inspiratie voor je eigen creaties.

De meest-verkochte combinatie voor een bijtring. Deze regenboogcombinatie staat mooi bij bijna alle kleuren olifanten. De hier gebruikte 12 kleuren zijn fuchsia, rood, oranje, geel, groen, mintgroen, turquoise, smaragd, blauw, donkerblauw, donkerpaars en lila. Alle kralen hebben een doorsnede van 15mm.

Als je kiest voor een andere kleurencombinatie, krijg je meteen een heel ander effect. Ik heb in dit voorbeeld gebruik gemaakt van de kleuren okergeel, crème, grijsblauw en grijs. Iedere kleur heb ik 3 keer gebruikt, om op een totaal van 12 kralen te komen.

Nogmaals een olifant met 12 kralen van 15mm, maar weer in een andere kleurstelling. Wat voor uitstraling je ook zoekt, alles is mogelijk. Dit is een zachtturquoise olifant met zachtturquoise, lichtgrijze, grijze en granieten kralen. (Van alle kleuren wederom 3).

Dit is een heel ander soort bijtring. Ik heb gebruik gemaakt van een rugby-kraal. (Dit is de kraal waar ik de tweede knoop in weggewerkt heb. Bij het rijgen rijg je deze kraal dus als middelste kraal aan de draad). Omdat ik verschillende vormen en maten kralen heb gebruikt, zitten er aan deze ring meer dan 12 kralen. In dit geval zijn dat er 14, waarvan dus 1 extra grote. Als je verschillende vormen gebruikt is het altijd even zoeken hoeveel kralen je exact nodig hebt om een stevige volle ring te krijgen. De hier gebruikte kleuren zijn fuchsia, lila, donkerpaars, blauw, turquoise, groen en geel.

Hoewel ik zelf bijtringen het liefst volledig van siliconen maak (siliconen zijn steviger en beter te reinigen dan hout), snap ik heel goed dat mensen de uitstraling van hout heel erg mooi vinden. De ringen van 7 centimeter zijn prachtig glad, en hebben een mooie maat om aan een bijtring te gebruiken. Hier heb ik hout gecombineerd met okergeel, graniet, zwart en grijs.

Ook andere hangers met een groot gat kunnen aan een bijtring gebruikt worden. Hier een autootje met stoere regenboog. Ik heb 2 keer een rijtje van rood, oranje, geel, groen, blauw en kobaltblauw gebruikt.