• Alle producten zijn toegevoegd aan je winkelwagen.

Veiligheid

Als eerste wil ik zeggen dat de siliconen hét prachtigste bijtmateriaal zijn dat ik ooit heb gevonden!
(En dat zeg ik niet alleen omdat ik het verkoop ;-) )
Siliconen zijn flexibel, stevig, heel gemakkelijk schoon te maken, veilig en te krijgen in ontelbaar veel kleuren.

De veiligheidsopmerkingen op deze pagina zijn er voor de zekerheid. Niet omdat ik geen vertrouwen heb in mijn product! Ik heb er het volste vertrouwen in dat de siliconen bij 'normaal gebruik' eindeloos mee kunnen gaan. Mijn kinderen (3+), en ook ikzelf, krijgen de grotere kralen (vanaf 15mm) en hangers absoluut niet kapot.
Omdat mijn doelgroep echter sinds de start behoorlijk is uitgebreid, en er nu ook veel grotere kinderen (die veel steviger bijten dan baby's) gebruik maken van mijn artikelen, is het belangrijk om de informatie hieronder goed door te lezen.

Alle siliconen artikelen die ik verkoop zijn uitvoerig getest op de aanwezigheid van schadelijke stoffen, en uiteraard met glans door de test gekomen! Er kan dus 100% zeker veilig op gekauwd worden!
 

Siliconen producten zijn in eerste instantie geproduceerd om gebruikt te worden door baby's met doorkomende tandjes. Een aantal artikelen bleek (gelukkig) ook geschikt voor gebruik door stevige bijters. Hoewel siliconen behoorlijk stevig en veerkrachtig zijn, is het vooral bij kinderen die steviger bijten dan een baby, erg belangrijk om de producten regelmatig te controleren op beschadigingen.

 

De plastic veiligheidssluitingen zijn niet bedoeld om op te bijten! Mocht jouw kind daar toch de voorkeur voor blijken te hebben, houd dan goed in de gaten of de sluiting heel blijft!
Let op: de artikelen met kliksluiting op deze website zijn in de eerste plaats bedoeld om als 'bijt-accessoire' te gebruiken, en dus niet als op zichzelf staand speelgoed om los aan je kindje te geven. Bevestig een wrap-snap of speelkoord altijd ergens aan, zodat er niet direct op de sluiting gebeten wordt.
Kinderkettingen zijn bedoeld voor kinderen vanaf 3 jaar, en dienen uiteraard ook regelmatig op beschadigingen gecontroleerd te worden.

 

Ik ben heel lang bezig geweest om manieren te vinden om de siliconen zó te rijgen, dat er bij normaal gebruik absoluut geen kralen los kunnen raken. Zo zijn bijtringen aan twee kanten geknoopt. Mocht onverhoopt de laatste knoop ooit losraken, dan moet het draad eerst nog helemaal terug door alle kralen, waarna er alsnog een driedubbele knoop rest.
Bij artikelen met kliksluitingen leg ik een knoopje direct achter de sluiting, waardoor de draad niet terug kan schuiven en de knoop bloot kan komen te liggen (daardoor zou de sluiting namelijk los kunnen raken). 
Zo heb ik voor ieder artikel in mijn winkel de stevigste manier van knopen bepaald.

 

Hoewel ik heel veel zorg besteed aan de stevigheid en de veiligheid van de artikelen die ik maak, raad ik toch aan om de artikelen alleen onder toezicht te laten gebruiken. Geef dus bijvoorbeeld geen speenkoorden of bijtringen mee naar bed!

Nota bene: Maak je zelf een artikel van kralen en hangers die je bij mij koopt, dan ben je ook zelf verantwoordelijk voor de veiligheid van dit product! Als je twijfelt over de stevigheid, begin dan alsjeblieft opnieuw! Blijf bij het gebruik van siliconen kralen altijd je gezonde verstand volgen, dus laat je kinderen bijvoorbeeld nooit zonder toezicht met geregen artikelen spelen, en zorg dat ze niet bij de losse kralen kunnen!