• Alle producten zijn toegevoegd aan je winkelwagen.

Wie ben ik?

 
Credits voor de foto: mijn 8-jarige zoon.

 

Ik ben Marit, 36 jaar, moeder van 2 jongens en een meisje en het gezicht achter Hugs & Things.

Oorspronkelijk ben ik opgeleid tot socioloog, maar na een ruim jaar op kantoor had ik in de gaten dat zo'n werkomgeving niks voor mij was. Toen ik twee jaar thuis was geweest, bij mijn oudste zoon en inmiddels ook een dochter, deed ik een cursus om draagconsulente te worden, en richtte ik mijn eerste eigen bedrijfje op. Toen ik eenmaal 3 kinderen had en Hugs & Things sterk begon te groeien, ben ik gestopt met mijn werk als draagconsulente.

Hugs & Things is opgericht in de tweede helft van 2013, en sindsdien is er een hoop veranderd:

Het begon ooit in een opwelling: ik liep met een bevriende draagconsulente over de Ouders Natuurlijk Beurs in Doorwerth, en we bedachten dat het leuk zou zijn om daar zelf ook ooit eens een keer met een kraampje te staan.

Dus het brainstormen begon. We hadden in eerste instantie namelijk geen idee wat dat dan voor kraampje zou moeten zijn... Uiteindelijk kwamen we uit op 'gehaakte kralen'. Ik ging haken, mijn vriendin deed de rest. Samen begonnen we een Etsy-winkeltje, wat al snel (via-via) heel goed begon te lopen. De stap naar de KvK was vervolgens snel gezet!

Onze winkel begon steeds beter te lopen, en binnen een paar maanden gingen we op zoek naar dingen die we naast de gehaakte kettingen en speelkoorden konden gaan verkopen. Verschillende dingen passeerden de revue, tot we de siliconen kralen ontdekten. Dat was gaaf! We plaatsten een bestelling bij een wederverkoper uit Canada, en waren wildenthousiast over het materiaal en de mogelijkheden. 

Een tijd lang combineerden we de gehaakte kralen met steeds meer siliconen producten. Toen mijn vriendin onverhoopt moest stoppen met Hugs & Things, kon ik de werkdruk van het haken niet meer aan, en waagde ik de stap naar een assortiment dat volledig uit siliconen artikelen bestond.

De eerste maanden die daarop volgden verkocht ik artikelen die ik zelf had geregen van siliconen kralen, tot er steeds meer vraag kwam naar losse kralen (of liever: ze vroegen waar ik die kralen kocht, want iedereen wilde zelf ook rijgen). Ik rook mijn kans: tot dat moment was er in Europa nog geen 'kralenleverancier'. Alles moest rechtstreeks in grote hoeveelheden bij de fabrikanten gekocht worden, of bij leveranciers in bijvoorbeeld Canada, waardoor de kosten heel snel opliepen.
Ik besloot dat ik hét kralenverkooppunt van Europa wilde worden, en verlegde mijn focus steeds meer naar de verkoop van losse kralen. Mijn assortiment groeide, en we verbouwden eind 2016 zelfs ons huis, om de groei van het bedrijf aan te kunnen!

Inmiddels verkoop ik alleen nog losse kralen en een paar hangers en heb ik een groeiend aantal 'eigen kleuren' kralen in het assortiment. Mijn exclusieve kleuren zijn sinds de zomer van 2019 de kern van het bedrijf. Daarnaast bied ik enkele basismaterialen aan.

Klanttevredenheid staat bij mij enorm hoog in het vaandel. Dat betekent dat ik je bestelling zo snel mogelijk verstuur, dat ik ook buiten kantoortijden vaak nog vragen beantwoord, en dat ik problemen het liefst oplos voordat ze ontstaan. Ik probeer altijd voor ogen te houden wat ik zelf als klant van een (kleine) webwinkel prettig zou vinden, en probeer daar mijn service op aan te passen.

Ik hoop je nog vaak te mogen begroeten in mijn winkel.
Mocht je ideeën of suggesties hebben, dan mag je natuurlijk altijd een berichtje sturen!

Benieuwd waar ik werk? Lees dan mijn blog!