Slotjes openen:

De sluitingen die ik verkoop zijn zogenaamde 'kliksluitingen'. Deze springen open als er veel kracht op komt te staan. Wel zo veilig!

Wil je echter het slotje openmaken, dan doe je dat door te 'knikken'. (Aan beide zijden vastpakken en 'doorbreken'). Dit verlengt de levensduur van je slotje behoorlijk, ten opzichte van het open trekken.

Ketting inkorten:

Duw het knoopje aan 1 of beide kanten uit het open slotje (afhankelijk van of je de kralen van de ketting door kunt schuiven, of er knoopjes tussen de kralen zitten). Leg nieuwe knoopjes op de juiste lengte, en knip de draad af. Trek de knoopjes weer terug in het slotje.

Bevestigen van draad in slotjes:

Haal de draad door de helft van het slotje, vanaf de kant van het gaatje. Leg een stevige knoop door het draadeinde 2 keer door dezelfde lus te halen en stevig aan te trekken. Knip af (niet té kort), en trek terug in het slotje. Eventueel kun je met een vlammetje de knoop iets laten smelten.

Om te voorkomen dat de draad aan de 'wijdste' kant van het slotje er steeds uitkomt, kun je direct achter beide slotjes een knoopje leggen. Houd hier rekening mee bij het bepalen van de lengte van de draad, omdat knopen in satijndraad best veel draadlengte kost!
 

Heb je eigenlijk te weinig ruimte over een een knoopje achter het slotje te leggen, en heb je knoopjes tussen de kralen gelegd? Dan kun je de kralen tijdelijk even over de knoopjes trekken, om zo meer 'werkruimte' te creëren.

Siliconen reinigen:

De siliconen trekken gemakkelijk stofjes aan, maar zijn ook heel gemakkelijk weer schoon te maken. Meestal volstaat afspoelen onder de kraan. Andere manieren om de siliconen te reinigen zijn:

  • Een mild sopje (eventueel met bijvoorbeeld Dettol, om te desinfecteren. Wel goed naspoelen!!)
  • Het bovenste rekje van de vaatwasser
© 2013 - 2018 Hugs & Things | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel
Deze website maakt gebruik van cookies. Accepteren Meer informatie