Op deze pagina vind je de FAQ van Hugs and Things. Staat het antwoord op jouw vraag er niet tussen? Mail me gerust: info@hugs-and-things.nl

Zijn alle kralen gemaakt van siliconen?
Ja, met uitzondering van de artikelen waar 'hout' bij staat, zijn alle kralen en hangers gemaakt van siliconen.


Siliconen.... Dat klinkt hartstikke chemisch! Weet je zeker dat het allemaal wel veilig is?
Ja, hoe chemisch het ook klinkt, siliconen zijn eigenlijk super natuurlijk!
Siliconen worden gemaakt vanuit silicium- (kiezel-) en zuurstofmoleculen. Na zuurstof is silicium het meest voorkomende element in de aardkorst. Meestal is dit in de vorm van kwarts (in het klein is dit gewoon zand), waar vervolgens puur silicium uit gewonnen wordt. Van deze grondstof worden verschillende materialen gemaakt, waaronder de siliconen voor de kralen die ik gebruik.

Op het eerste gezicht lijkt het materiaal erg op plastic, maar om plastic dezelfde eigenschappen te geven moeten er heel veel extra ingrediënten (waaronder weekmakers) aan toegevoegd worden.


Siliconen hebben een aantal voordelen:
*Siliconen hebben een lange levensduur, en blijven er in principe als nieuw uitzien.
*Siliconen kunnen tegen temperaturen van -80 tot zeker 150 graden celsius. Dit geldt niet voor de houten onderdelen en draad, maar artikelen zonder hout kunnen wel met heet water worden afgespoeld.
*Siliconen bevatten geen schadelijke stoffen als BPA, weekmakers (ftalaten), lood of pvc.
*Siliconen zijn niet poreus, waardoor het een heel hygiënisch materiaal is. Er kunnen geen bacteriën 'in kruipen'.

Alle materialen die ik gebruik hebben meerdere testen doorstaan, en zijn goedgekeurd volgens Europese en internationale normen.
Een uitzondering hierop vormen de houten ringen. Deze zijn oorspronkelijk niet bedoeld als bijtring, en derhalve ook niet zo getest. Alle siliconen, sluitingen en draad zijn onderworpen aan strenge testprocedures.

Op bijvoorbeeld Aliexpress zie ik ook veel siliconen kralen. Die vertrouw ik niet. Jouw kralen komen daar toch niet vandaan?
Veel van mijn leveranciers bieden ook wel artikelen aan via Aliexpress. Alles wat ik verkoop, wordt geproduceerd in China (omdat dat nou eenmaal het enige land is waar siliconen kralen geproduceerd worden... Liefst had ik alles ook dichtbij huis gekocht...), en het is daar nou eenmaal heel gebruikelijk om je waar via Aliexpress aan te bieden.
Al mijn leveranciers heb ik met zorg geselecteerd, en ik heb al langere tijd direct persoonlijk contact met hen. Van allemaal heb ik de certificaten mogen inzien, waaruit blijkt dat er inderdaad, zoals ik hierboven al beschreef, geen schadelijke stoffen in de kralen en hangers zitten, en dat ze goedgekeurd zijn volgens en Europese en internationale normen.
(Er worden inderdaad door sommige fabrikanten siliconen van mindere kwaliteit aangeboden. Ik weet waaraan ik deze kan herkennen, en deze spullen koop ik uiteraard niet in!!)

Let op: ook wederverkopers die beweren dat hun kralen uit Canada of elders in Europa komen, hebben gewoon kralen 'met een omweg' in hun assortiment. Ik durf er absoluut 100% voor te staan dat alles wat ik verkoop vrij is van wat voor schadelijke stof dan ook, en dus volkomen veilig om op te kauwen!

Waarom heb je niet alle vormen kralen in alle kleuren?

Dat zou ik zelf ook het allerliefst willen! Helaas werk ik met verschillende leveranciers (wat af en toe ook voor lichte kleurverschillen kan zorgen: ik probeer dit op de website zo goed mogelijk aan te geven). Vaak snap ik zelf de keuzes die mijn leveranciers maken, qua aanbod van kleuren (en vormen) ook niet helemaal ;-) De laatste tijd is er, als gevolg van toenemende concurrentie tussen fabrikanten, wel steeds meer mogelijk!

De kleuren op de website lijken verschillend te zijn. Hoe weet ik of de artikelen die ik koop wel goed bij elkaar passen?
Als kleuren precies dezelfde naam hebben, en er in de beschrijving van een artikel niets staat over kleurafwijkingen, kun je er vanuit gaan dat de kleuren hetzelfde zijn. De reden voor eventuele kleurverschillen is, dat ik bij verschillende leveranciers bestel, en deze hun kleuren helaas niet volledig op elkaar afgestemd hebben.
Als kleuren op de foto's verschillend lijken te zijn, komt dat doordat de foto's op verschillende momenten gemaakt zijn (en ik geen professionele fotograaf ben ;-) )

Door het gebruik zijn de kralen vies geworden, hoe kan ik ze het best schoonmaken?
Siliconen hebben de (vervelende) eigenschap om snel statisch te zijn, en dus stof aan te trekken. Gelukkig hoeft dat geen probleem te zijn, want alle producten zijn gemakkelijk te reinigen: De producten die volledig van siliconen zijn gemaakt kunnen heel gemakkelijk met een sopje worden schoongemaakt. Laat houten onderdelen niet te vaak heel nat worden. Daar kunnen ze niet goed tegen... Voorheen vermeldde ik, dat de siliconen ook in een magnetron-sterilisator gereinigd konden worden. De kralen en hangers zijn daar ook prima tegen bestand, maar na een aantal keren blijkt het draad wél last te kunnen krijgen van de hitte. Wil je ontsmetten (bijv. in het geval van een koortslip)? Dan zou ik eerder kiezen voor een dettol-achtig sopje, en heel goed naspoelen.

Tijdens het gebruik is er een draadeindje losgeraakt, wat moet ik doen?
Ik probeer er uiteraard voor te zorgen dat dit niet kan gebeuren. In de eerste maanden van 2015 ben ik druk beziggeweest om de bevestigingstechnieken nog verder te ontwikkelen en te onderzoeken. Mijn kinderen helpen met testen ;-) Mocht het onverhoopt tóch gebeuren dat er ergens een draadje losraakt, dan mag je, na overleg via e-mail, het product gratis aan mij terugsturen, en zal ik het voor je repareren. Ik vind het namelijk enorm belangrijk dat de producten volledig veilig zijn, en dat jullie tevreden zijn!

Neem bij twijfel altijd contact met mij op!

Kunnen de kralen kapot gaan?
Natuurlijk kan uiteindelijk alles kapot... helaas.... Bij 'normaal' gebruik door kindjes die tanden krijgen, of hun zenuwen weg willen sabbelen en knabbelen, hoef je je geen zorgen te maken dat de kralen kapot gaan! Wanneer er echter structureel en met veel kracht op dezelfde plek gebeten wordt, kunnen kralen beschadigd raken. Controleer sowieso regelmatig of alles nog heel is, zoals je bijvoorbeeld ook bij een speen zou doen! En zoek je iets voor een écht heftige (misschien wel dwangmatige) bijter? Onder het kopje 'voor stevige bijters' vind je nu ook een speciale pagina met hangers die bestand zijn tegen heel stevig bijten.
Voor stevige bijters zijn de plattere vormen kralen niet goed geschikt. Dit zijn bijvoorbeeld de sterren, de platte ovalen en de hartjes. Ook kralen van 9 en 12 mm doorsnee raad ik niet aan voor stevige bijters. Pak voor deze kinderen de grotere vormen. Die zijn veel steviger.

Let op: de sluitingen zijn gemaakt van (weliswaar stevig) hard plastic, en zijn dus niet bedoeld om op te bijten! Mocht jouw kind toch erg graag op de sluiting bijten, houd dan goed in de gaten dat er geen beschadigingen ontstaan.

Hoe lang duurt het voordat je weer nieuwe voorraad binnen hebt?
Over het algemeen bestel ik minimaal iedere 2 weken nieuwe voorraad. Ik streef er naar om geen enkel artikel in mijn assortiment helemaal op te laten raken, maar soms krijg ik hele grote bestellingen binnen, en kan het ineens hard gaan. Ben je op zoek naar (grote hoeveelheden van) iets specifieks? Laat het dan weten! Goede kans dat ik het op korte termijn voor je kan bestellen!

Mag ik niet eens langskomen om zelf wat uit te zoeken?
Hoewel ik begrijp dat velen dat erg leuk en handig zouden vinden, kan ik hier helaas niet aan beginnen. Al mijn voorraad ligt namelijk in mijn eigen huis, en is niet ingericht op 'shoppen'. Op beurzen heb je de kans om de siliconen in het echt te bekijken en te voelen, en verder ben ik altijd bereid om je foto's te sturen, om bijvoorbeeld een idee te krijgen hoe bepaalde kralen met elkaar combineren.

Wat zijn de verzendkosten?
Ik verzend met MyParcel/PostNL.
Omdat ik de verzend- en verpakkingskosten graag zo laag mogelijk wil houden, verzend ik de producten zoveel mogelijk met brievenbuspost. De uiteindelijke verzendkosten zijn afhankelijk van het gewicht van je bestelling. Binnen Nederland verzend ik vanaf
€ 1,95, buiten Nederland vanaf € 3,95. Bestellingen tot 100 gram worden binnen Nederland en België als gewone brievenbuspost verzonden. Bestellingen vanaf 100 gram verzend ik als (brievenbus)pakketje.
Bij bestellingen vanaf € 50,- (binnen Nederland) of €75,- (Naar België) of €100,- (In de rest van Europa) breng ik geen verzendkosten in rekening.

Wat is de levertijd?
Als producten op voorraad zijn, worden ze binnen 2 werkdagen verzonden. Omdat dit vanuit huis werk, probeer ik dit zoveel mogelijk onder schooltijd te doen. Dat betekent dat je er over het algemeen vanuit kunt gaan dat bestellingen die voor 10 uur 's morgens geplaatst en betaald zijn, diezelfde dag nog op de post gaan. Omdat ik 3 kinderen heb, die 's middags uiteraard allemaal thuis zijn, kan ik helaas niet ingaan op verzoeken om bestellingen die later binnenkomen 'toch nog even te versturen'.

Verzend je ook naar het buitenland/do you ship to other countries?
Ja, ik verzend ook naar het buitenland. Kies daarvoor bij het afrekenen voor de optie 'België', 'Overig, binnen Europa', of (indien er buiten Europa verzonden moet worden) 'Outside EU'. Let op: buiten Europa verzend ik alleen brievenbuspost.

Yes, I can ship orders to other countries. To calculate the correct shipping costs, please choose 'Overig, binnen Europa' (within EU) or 'Outside EU', where it currently says 'Nederland'. Please note that outside of EU countries, I only ship orders that will fit in an envelope/regular mailbox.

Hoe kan ik betalen?
Je kunt betalen door middel van een bankoverschrijving, iDEAL, Mister Cash/Bancontact, SofortBanking, PayPa of Afterpay.

Kan ik veilig bij je bestellen?
Absoluut! Uiteraard sta ik, in tegenstelling tot sommigen die bijvoorbeeld via facebookpagina's verkopen, overal netjes ingeschreven, en heb je bij mij de keuze uit verschillende betaalmethoden, waarvan sommige ook kopersbescherming bieden.
Daarnaast heb ik in augustus 2016 het keurmerk 'Webwinkelkeur' ontvangen. Dat betekent onder andere dat op juridisch vlak alles tiptop in orde is. Meer voordelen vind je hier.

En, niet onbelangrijk: omdat ik een eenmanszaak heb, heb je altijd direct contact met mij. Ik reageer snel en vind service en klantgerichtheid erg belangrijk. Meer klantbeoordelingen kun je vinden via mijn facebookpagina.

Hoe ga je om met mijn privacy?
Uiteraard respecteer ik de privacy van mijn klanten.
Ik ga zorgvuldig met alle gegevens om en behandel deze in vertrouwen.
Jouw gegevens zullen door mij nooit aan derden worden verstrekt! (Zie ook de privacy policy onder het kopje 'klantenservice')

© 2013 - 2018 Hugs & Things | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel
Deze website maakt gebruik van cookies. Accepteren Meer informatie