Als je me al wat langer volgt, heb je waarschijnlijk al wel gezien dat het hier regelmatig een 'beetje' chaotisch verloopt. Ik zal dat altijd eerlijk toegeven, want ik houd er niet van om de dingen mooier voor te spiegelen dan ze zijn.

Daarom nu ook een eerlijk en open blog:

Ik heb de officiële diagnose ADHD nooit gekregen, maar ik voldoe aan alle eisen, en dat merk ik dus ook regelmatig in mijn manier van werken.

Een paar situaties, die voor sommigen van jullie misschien wel heel herkenbaar zijn:
 • Ik ben bestellingen aan het inpakken, en van het ene op het andere moment kan ik geen schaar vinden (en ik heb niet voor niets 4 scharen). Meestal blijkt uiteindelijk dat de schaar ofwel recht voor mijn neus ligt, ofwel op de meest onlogische plek die je voor een schaar kunt bedenken.
 • Ik ben een bestelling aan het pakken en hoef nog maar 2 kralen te pakken. Toch bedenk ik dat dat hét perfecte moment is om een paar labels te plakken op bakken die nog gelabeld moesten worden.
 • Ik begin aan een inkooplijst, en wil die per se voor het eind van de dag ingestuurd hebben. Heel vaak ontdek ik dan een dag of 2 later dat ik de lijst niet heb afgemaakt/heb ingestuurd, omdat er iets tussendoor kwam.
 • Ik krijg een appje binnen. Ik móet direct reageren en eventueel een herinnering met melding in mijn telefoon zetten. Anders heb je dikke kans dat ik een paar dagen later midden in de nacht rechtop in bed zit: vergeten!
  (de reden dat ik bijna 24/7 op jullie berichten reageer).
 • Ik werkte aan de nieuwe website: dat betekende dat ik binnen 6 weken meer dan 350 uur achter de computer zat of een camera in mijn handen had. Ik maakte werkdagen van 14-16 uur, en had nergens anders meer tijd of aandacht voor. Toen de website klaar was 'stortte ik in'.
 • Als ik hard aan het werk ben, verlies ik compleet het gevoel voor tijd. Maar ook als ik eigenlijk helemaal niet zo druk ben, ben ik soms ineens een uur kwijt. Nog een reden om altijd meerdere alarmen op mijn telefoon actief te hebben (bijvoorbeeld als herinnering dat er een was in de machine zit).
 • Mijn gedachten staan nooit stil. Overdag spelen er altijd minimaal 3 gedachten en een liedje tegelijkertijd door mijn hoofd (het liedje komt er over het algemeen ook nog hardop uit, wat in een gehorig pand als het mijne nog wel eens voor gênante situaties zorgt, haha!), en ook in bed gaat mijn hoofd niet uit. Dat zorgt gelukkig regelmatig voor creatieve ideeën en eindeloze wensenlijstjes. Structuur daarin aanbrengen is dan weer een andere uitdaging.
 • Lijstjes. Eindeloos veel lijstjes. Lijstjes met daarop dezelfde punten als op andere lijstjes. Lijstjes op papiertjes die vervolgens kwijtraken en lijstjes in mijn telefoon. (vroeger had ik heel veel verschillende agenda's, planners, bullet journals. Niets werkte). En toch komt uiteindelijk alles goed!
 • Hobby's: ik heb álle materialen voor zeker 10 verschillende hobby's in huis. En nee, ik doe daar dus inderdaad niks meer mee... Tegenwoordig probeer ik de drang om alles te kopen dus maar te vertalen naar 'het-kopen-van-nog-meer-kralen' (voor jullie). 

Jullie bestellingen zijn een fantastische stok achter de deur voor me. Het lukt me iedere dag prima om die te verwerken, maar dingen als administratie, opruimen, voorraad tellen, enzovoort blijven over het algemeen zo lang mogelijk liggen. (Of totdat ik toevallig een 'goede dag' heb)

Toch weet ik zeker dat mijn chaotische hoofd ervoor heeft gezorgd dat ik bereikt heb wat ik heb bereikt.

Beslissingen neem ik impulsief en op gevoel, en over het algemeen pakken die goed uit. Ik klets graag en veel, wat betekent dat ik vaak fantastisch open contact met klanten heb, en altijd bereid ben om een stapje extra voor jullie te zetten.

Het creëren van mijn eigen baan is mijn 'redding' geweest: ik kan mijn eigen tijd indelen, neem mijn eigen beslissingen, en ruim mijn eigen 'zooi' op.
Ik vind het fantastisch dat het bedrijf steeds in beweging is, en dat ik zulke leuke contacten met jullie heb.

Ik kan mijn creativiteit kwijt in het bedenken en ontwerpen van nieuwe dingen, en ik houd van de spanning die het lanceren van nieuwe kralen geeft, maar ook het dagelijks in de gaten houden van binnenkomende bestelling geeft al de boosts die ik nodig heb.

En tja, af en toe glipt er dus een foutje of onhandigheidje tussendoor. Lastig vind ik dat, maar ik leer er steeds beter mee omgaan. En gelukkig zijn jullie altijd heel lief en begripvol. Dat scheelt enorm!

Kortom: ik kan met recht zeggen dat ik heel trots ben op wat ik bereikt heb, en dat mijn baan perfect bij me past! Girlpower! (Of is het ADHD-power?)