• Gratis verzending vanaf 50 euro (NL & BE)
 • Onafhankelijk getest volgens EU-normen
 • Op dinsdag 31-1 verzend ik tot 11u

4.9900+ beoordelingen

Ik bouw aan een nieuwe website! Wensen of tips? Laat het weten! Samen maken we een top-site!

Ik bouw aan een nieuwe website! Wensen of tips? Laat het weten! Samen maken we een top-site!

  Marit - 12 / May / 2020

  Van idee tot nieuw product (Mei 2020)

  2020 is het jaar waarin ik mijn assortiment weer langzaam opbouw, door een aantal nieuwe producten toe te voegen, die ik in de meeste gevallen speciaal laat maken.

  Van idee tot nieuw product (Mei 2020)
  Blog

  Vorig jaar (2019) nam ik, zoals velen van jullie weten, een behoorlijk drastisch besluit: Ik stopte met steeds maar uitbreiden, en besloot 80% van het assortiment de deur uit te doen, en tests te laten uitvoeren op de artikelen van de fabrikanten waarmee ik verder ging.

  Het bleek namelijk, dat niet alle verplichte certificaten voor verkoop in Europa bij de fabrikanten aanwezig waren. Ik heb daarom alle tests opnieuw laten uitvoeren, en laten aanvullen met de missende tests.
  Daarmee heb ik alle certificaten gekregen die ik nodig heb om deze artikelen met een gerust hart aan jullie te kunnen verkopen.

  Toen die eerste basis was gelegd, kon ik mijn nieuwe assortiment gaan vormgeven.
  Ik begon met het laten maken van heel veel nieuwe kleuren.
  Uiteindelijk liet ik 60 eigen kleuren mengen, die ik in 5 vormen inkocht. (Inmiddels, september 2022, heb ik 109 kleuren, waarvan 85 eigen kleuren!)

  Nieuwe kleuren kies je vanuit een pantone-kleurenwaaier, en het is vervolgens maar afwachten hoe een kleur er als kraal uitziet. Best spannend, om steeds een paar weken te wachten op het resultaat. En dan heb je ook nog eens direct 1000 kralen in die kleur! Uiteindelijk ben ik heel tevreden met het kleurenassortiment dat ik nu heb. Ik kan nog wel 20 andere gave kleuren bedenken, maar ik heb voor nu ergens een grens moeten trekken voor mezelf.  Ik besloot ook, om vanaf dat moment vrijwel alleen nog maar unieke producten in te kopen, die ik speciaal wilde laten maken. Dat konden bestaande vormen in mijn eigen kleuren zijn, maar ook nieuwe vormen kralen of nieuwe prints.

  De mogelijkheden qua vormen, kleuren en patronen in siliconen kralen zijn natuurlijk beperkt, maar ik probeer steeds weer een 'eigen tintje' aan nieuwe artikelen mee te geven.

  Hieronder vertel ik hoe de nieuwe artikelen die ik de laatste tijd heb besteld tot stand zijn gekomen.
  (Inclusief een preview, van artikelen die heel binnenkort geleverd zullen worden!!)


  Het begint altijd met een idee. Dan volgt een overleg- en ontwerpfase, en vervolgens in veel gevallen de productie van een nieuwe mal, die ongeveer 2 weken duurt. Als de mal klaar is, duurt de productie van de nieuwe kralen gemiddeld 3 weken, en dan is het nog zaak om ze hier in Nederland geleverd te krijgen. Die laatste fase is de laatste tijd de spannendste: onverwachte vertragingen en torenhoge kosten maken het een belevenis op zich!

  Nieuwe producten die speciaal gemaakt moeten worden, koop je in per 1000, 2000, 5000, 9000 of zelfs 11.000 (mijn record-minimale-hoeveelheid tot nu toe), en je betaalt ook flink voor de mal, dus dat maakt het extra belangrijk voor mij om wel echt met iets 'vernieuwends' te proberen te komen. Soms zal er maar een klein verschil zijn met bestaande producten, maar als ik ervoor kies om een nieuwe mal laat maken, betekent dat voor mij dat ik bepaalde aspecten van een artikel 'verbeter' of naar mijn smaak aanpas. Nooit zal ik 1 op 1 iets na laten maken.

  ********************

  Vanaf mei 2020 hebben artikelen waarvoor de originele (print)mal speciaal voor mij gemaakt is, het label 'Hugs & Things Original'.
  Het gaat hierbij dus om eigen vormen of prints.
   
  Omdat er extreem veel gekopieerd wordt, en ik op de dag dat de dierenprints binnenkwamen hoorde dat een andere fabriek al op het punt staat om ook precies deze zebrakralen te gaan produceren, heb ik gekozen voor een duidelijk herkenningslabel, waaraan je kunt zien welke artikelen oorspronkelijk van mijn hand zijn.
  (Mijn 60 kleuren laat ik ook speciaal maken, maar die hebben niet dit label. Het gaat echt om speciaal geproduceerde mallen en prints).

  ********************


  Zwarte letterkralen (een tijdlijn):


  * Najaar 2018: Er komt steeds meer vraag naar zwarte letterkralen. Ik overleg met mijn leverancier, maar de minimale bestelhoeveelheden zijn zó groot, dat ik niet inzie hoe ik dat ooit kan betalen.... Ik baal ontzettend.

  * Voorjaar 2019: Ik probeer nogmaals te onderhandelen, maar minder is echt niet mogelijk. Ik wil de zwarte blokjes per sé hebben, dus ze staan hoog op mijn 'hier-wil-ik-voor-sparen-lijst'.

  * Oktober 2019: Opnieuw/nog steeds is er heel veel vraag naar de zwarte letters. In de tussentijd is mijn omzet flink gegroeid, kan ik steeds meer geld opzij zetten, en zo komen de zwarte letterkralen dan toch in zicht!

  * Januari 2020: Ik heb bijna genoeg geld bij elkaar, en wil gaan bestellen. Op dat moment zijn er nog steeds nergens zwarte letters te koop met het lettertype van de witte letters, en ik wil natuurlijk sowieso dat de kralen van mijn gecertificeerde siliconen gemaakt worden. Daardoor ben ik gebonden aan deze fabriek en de hoge aantallen.

  *Maart 2020: Door omstandigheden gaan de kralen uiteindelijk begin maart pas in productie. Er wordt me op dat moment beloofd dat de productie ongeveer een maand zal duren.

  * Half april 2020: Ik vraag hoe lang de productie nog duurt. Het coronavirus heeft er voor gezorgd dat het allemaal wat uitloopt, maar wat vervelender is: de mallen voor de letters moesten allemaal worden aangepast, omdat de witte letters bleken te 'versmelten' met de zwarte achtergrond, terwijl ze juist mooi strak moeten worden...

  * Mei 2020: De kralen gaan eindelijk op de post. In totaal komen er 16 grote dozen met tienduizenden zwarte letterkralen mijn kant op. Al met al heeft het hele proces dus zo'n 1,5 jaar geduurd, maar nu kan ik een poosje vooruit!

  Helaas kwam een andere fabriek in het voorjaar van 2020 ook met zwarte letterkralen in dit lettertype.... Dat was even flink balen!
  Maar goed: mijn kralen zijn dus speciaal in mijn opdracht gemaakt, in aangepaste mallen, en vallen onder mijn eigen certificaten. Ik ben (op het moment van schrijven) de enige die exact deze kralen verkoopt.

   

  Dierenprints:

  Printkralen bestaan nog niet zo lang, maar zijn nu al niet meer weg te denken uit de siliconen-wereld.
  Er kwam vanuit jullie dan ook steeds meer vraag naar.
  Een tijdje geleden nam ik al kralen met camouflageprint in het assortiment op, maar ik kon natuurlijk zelf ook niet achterblijven, en besloot een drietal prints te laten maken:

  Overleg met mijn leverancier leerde me al snel dat ze zelf al flink aan het experimenteren waren geweest, en dat inmiddels was gebleken dat lang niet iedere print geschikt is voor een siliconen kraal.

  Je moet het je als volgt voorstellen: Je hebt een platte print, en probeert daarmee, alsof het een stuk cadeaupapier is, een ronde kraal in te pakken.... Je snapt dat prints daardoor uitgerekt worden, en op sommige plekken naden krijgen, en daarom werd mijn idee voor een polkadot bijvoorbeeld al snel afgekeurd.

  Ik koos uiteindelijk voor 3 dierenprints: een zebra, een giraf (in crème met mijn eigen kleur 'roest', zodat de kralen makkelijk te combineren zijn), en een dalmatiër.
  Die laatste was even een twijfelgeval, omdat er al eerder kralen met dalmatiërprint gemaakt bleken te zijn. Omdat die vlekken toch wel afweken van de print die ik in mijn hoofd had (er zaten daar wat 'koe-achtige' vlekken tussen, terwijl ik alleen 'smalle' stippen op de kralen heb), heb ik besloten om ze toch te laten maken, om zo een leuk gevarieerd assortiment te kunnen aanbieden.

  Voor het maken van de printkralen leverde ik eind maart 2020 de drie door mij gekozen prints aan, en er werden vervolgens handmatig 'mallen' van deze prints gemaakt.        

   

  Deze printkralen heb ik inmiddels in 15mm en 19mm in het assortiment, en over een paar weken zullen ze er ook in 12mm zijn.
   
  Update 16 oktober: de 3 prints zijn er nu ook in 12mm en hexagon!.
  De afgelopen maanden ben ik bezig geweest met het ontwikkelen van een tijgerprint, maar ik werd maar niet tevreden met het resultaat. Toch komt er nu een tijgerprint aan: een samenwerking met een Australische winkel. De tijgerkralen zullen ook beschikbaar worden in 12, 15, en 19mm en grote hexagons!

  (Let op: omdat de print uit maar een dun laagje siliconen bestaat, is deze kraal niet geschikt om in bijtartikelen te gebruiken. De print kan er dan namelijk af slijten. In speenkoorden, wagenspanners, sleutelhangers en andere decoratieve items zijn ze natuurlijk wél heel erg leuk!!).

   

  Ribbelkralen 18mm:  Ribbelkralen worden door meerdere fabrieken gemaakt, maar de meeste fabrieken maken ze met een doorsnede van 15 mm.

  Ik vond de textuur heel fijn, maar wilde graag een robuustere kraal, die zowel prachtig zou zijn in bijvoorbeeld een voedingsketting, maar ook perfect gebruikt zou kunnen worden in een speenkoord. Ik koos daarom voor een doorsnede van 18 mm.

  Ook voor deze kralen heb ik een mal laten maken. Ik liet mijn leverancier een voorbeeld zien van een bestaande ribbelkraal, koos een andere maat, en vervolgens gingen de ontwerpers voor me aan de slag om een 3d-ontwerp te maken. Ik heb de diepte van de ribbels nog 2 keer laten aanpassen voordat ik tevreden was.

  Omdat ik de kralen niet in het echt had gezien voordat ze in grote hoeveelheden geproduceerd werden, was ik erg nieuwsgierig naar het eindresultaat: zou het zo worden als ik gehoopt had?

  Gelukkig ben ik heel blij met hoe de kralen uiteindelijk geworden zijn: niet te klein, niet te groot: precies goed! Ook de ribbels zijn ondiep genoeg om de kraal goed te kunnen schoonmaken, en te zorgen dat er geen smalle 'knabbelrandjes' ontstaan, en toch hebben de kralen een fijne textuur die ze aantrekkelijk maakt voor kleine handjes.

  De ribbelkralen zijn op dit moment in 10 kleuren verkrijgbaar, maar het aantal kleuren zal de komende tijd hopelijk snel uitgebreid worden!

   

  Splitskralen:


  Toen bleek dat bij sommige kralen de knoop van de lus van een speenkoord door het gat zou kunnen glippen, ging ik nadenken en zoeken naar oplossingen. Allereerst adviseerde ik vanaf dat moment om een dubbele knoop te leggen, zodat deze minder makkelijk door een kraal heen kon schieten.

  Tijdens mijn zoektocht naar een fraaiere oplossing vond ik siliconen kralen met 2 gaten naast elkaar (door de hele kraal). Op zich een hele goede oplossing, maar ik vond het jammer dat je dan dus aan de andere kant van de kraal nog steeds met 2 draden zit, waardoor de volgende kraal minder strak kan aansluiten.

  Ik heb overlegd met mijn leverancier, en het was mogelijk om een Y-splitsing in de kraal aan te brengen, waardoor je aan de ene kant 1 gat hebt, en aan de andere kant 2 gaten. 
  Omdat ik dacht dat dit een goede oplossing zou zijn, heb ik een mal laten maken, en de kraal in eerste instantie in 5 kleuren besteld. 
  'Lampion-kralen' (preview!):

  Op dit moment is er voor mij een nieuwe vorm kralen in productie, die mijn leverancier en ik 'lantaarn-kralen' of 'lampion-kralen' noemen.
  Toen ik het idee beschreef, had mijn contactpersoon direct de associatie met een Chinese lampion/lantaarn, en we zijn ze zo blijven noemen.

  Het worden kralen met een breedte van 15 mm, en een dikte van 11mm. Een soort combinatie tussen een ronde kraal en een abacus-kraal. Het lijkt uiteindelijk alsof een kraal van 15mm flink wordt fijngeknepen. Deze kralen gaan de mogelijkheid geven om hele leuke nieuwe combinaties te maken.

  Binnenkort (in mei 2020) komen deze binnen in de eerste 15 kleuren, maar uiteindelijk zal ik ze misschien zelfs wel in alle 82 kleuren inkopen!

  Hieronder zie je de 3d-modellen die in eerste instantie voor me gemaakt zijn. De kralen schelen van links naar rechts steeds 1 mm in dikte. Ik heb uiteindelijk gekozen voor het middelste model.
  De kralen lopen van onder en van boven 'bol', en zijn dus niet zo plat als bijvoorbeeld mini-abacus-kralen, die elders te koop zijn. Ik denk dat ze een prachtige combinatie zullen vormen met kralen van 15 mm, en leuk als afwisseling gebruikt kunnen worden.

     Hieronder zie je een foto van de lampion, die ik direct teruggestuurd kreeg na mijn omschrijving, en een eerste foto van hoe de kralen in het echt gaan worden (naast kralen van 15mm):

   

     


  Op de planning:

   

  De rest van het jaar zal ik voorlopig eerst aan de slag gaan met het uitbreiden van het aantal kleuren van een aantal modellen. De volgende vormen zullen in ieder geval dit jaar nog in (veel) meer kleuren beschikbaar komen:

  * Ribbelkralen

  * Tussenschijfjes

  * Grote tussenschijfjes

  * Kleine ringen

  * Lantaarn-kralen

  * 22 mm-kralen

  * De roosjes en hartjes komen terug in het assortiment, en zullen ook in een aantal van mijn eigen kleuren beschikbaar komen

  Verder zou ik graag het aantal kleuren olifanten willen uitbreiden, en het aantal kleuren sterretjes, maar omdat die in een andere fabriek gemaakt worden, moet eerst getest worden of zij mijn kleuren wel exact kunnen mengen. Hier zal dus wat meer tijd overheen gaan.

   

  Je ziet het: genoeg plannen!! Nu nog sparen, en geduld hebben... ;-)

   

   

  Recente artikelen

  Het laatste nieuws op ons blog

  • Mag je 'Disney-kralen' verkopen?
   03 / Oct / 2022

   Marit - 12 / May / 2020

   Mag je 'Disney-kralen' verkopen?

  • Volledig gecertificeerd...?
   18 / Sep / 2022

   Marit - 12 / May / 2020

   Volledig gecertificeerd...?

  • Vormen en kleuren
   16 / Sep / 2022

   Marit - 12 / May / 2020

   Vormen en kleuren

  • Van idee tot nieuw product (Mei 2020)
   12 / May / 2020

   Marit - 12 / May / 2020

   Van idee tot nieuw product (Mei 2020)

  • Kwaliteit staat centraal! (April 2020)
   04 / Apr / 2020

   Marit - 12 / May / 2020

   Kwaliteit staat centraal! (April 2020)

  • Inkopen als je zelf een bedrijfje hebt (update augustus 2022)
   04 / Mar / 2020

   Marit - 12 / May / 2020

   Inkopen als je zelf een bedrijfje hebt (update augustus 2022)

  • Wat verkoop ik nou eigenlijk?
   15 / Jul / 2018

   Marit - 12 / May / 2020

   Wat verkoop ik nou eigenlijk?

  Inloggen

  Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
  Ik sla cookies op voor een beter werkende website. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »