• Ontelbaar veel combinaties mogelijk
 • Snelle verzending
 • Geregistreerd bij Webwinkelkeur

4.9700+ beoordelingen

  Marit - 21 / Jul / 2022

  Update zomer 2022

  Alweer 2 jaar geleden schreef ik mijn laatste blog. In de tussentijd is er alweer heel veel veranderd. Hier dus een overzicht van een aantal dingen die ik met jullie wil delen.

  Update zomer 2022
  Blog

  Ik ga alwéér verhuizen!

  In november 2019 huurde ik een prachtig kantoor van 40m2. En dan had ik ook nog 2 opslagboxen, op nog geen 100 meter afstand, van samen ongeveer 42 kuub. Ik had dus het idee dat ik jarenlang op deze manier door zou kunnen werken. Ruimte genoeg, toch?

  Dat viel toch wat tegen... Uitbreiden bleek steeds lastiger, maar vooral het continue gesleep met spullen begon me behoorlijk tegen te staan.

  Op een avond, toen ik al in bed lag, bedacht ik dat het eigenlijk wel heel handig zou zijn om alles op 1 locatie te hebben. Duidelijk overzicht over de voorraad, niet meer eindeloos tassen met siliconen naar boven sjouwen, dat leek me wel wat! Een half uur later mailde ik de makelaar, twee dagen later bezichtigde ik een nieuw pand. Ter plekke hakte ik de knoop door: dit ga ik doen!

  Binnenkort meer over mijn nieuwe werkplek (ik verhuis op 13 augustus).

  Toch stijgende prijzen :-(

  Heel lang heb ik het volgehouden. Al 8 jaar zijn de prijzen van mijn kralen hetzelfde.

  In de tussentijd heb ik 15.000 euro aan tests uitgegeven, heb ik het risico genomen om unieke artikelen te laten maken en die dus heeeeel ruim in te kopen, zijn de verzendkosten naar mij toe 1,5 keer zo hoog geworden, ben ik gescheiden waardoor ik nu echt van het bedrijf moet leven, is het leven op allerlei vlakken duurder geworden, zijn verzendkosten bij PostNL meerdere keren hoger geworden, zijn verpakkingen duurder geworden, kosten voor de website gestegen, ben ik een werkplek gaan huren met jaarlijks stijgende huur, enzovoort.
  En al die tijd heb ik jullie tegemoet willen komen, door dezelfde prijzen voor de kralen te blijven rekenen.

  Helaas koop ik in dollars in, en is de wisselkoers in de loop der tijd enorm verslechterd, met als hoogtepunt afgelopen maand. Waar ik voorheen voor 1 dollar €0,85 betaalde, betaal ik nu €1,05. Ik betaal dus in euro's meer dan in dollars op de factuur staat. Dat maakt de artikelen dus 15-20% duurder qua inkoop, dan een paar jaar geleden...

  In dezelfde periode heb ik de prijzen van eindproducten die van de kralen gemaakt worden flink zien stijgen. De minimale prijs waarvoor speenkoorden nu bijvoorbeeld verkocht worden, is gestegen naar €16,95 (ik verkocht ze ooit voor maximaal €12,95). Materialen voor het maken van een speenkoord hebben bij mij al die tijd precies hetzelfde gekost. Ik lijk dus de enige te zijn die steeds minder is gaan overhouden. (Bedrijfsmatig dan he? Thuis worstelen we allemaal...)

  De laatste tijd kwam steeds vaker het besef dat ik eigenlijk alleen mezelf vreselijk dwarszat met het gevoel dat mijn prijzen absoluut niet zouden mogen stijgen.
  Mijn omzet per maand is nog steeds hetzelfde als de afgelopen jaren, ik werk nog minstens even hard, maar ik houd inmiddels nauwelijks nog geld over om nieuwe dingen in te kopen. Artikelen die op gaan kunnen vaak niet direct worden aangevuld, en voor nieuwe dingen moet ik heel lang sparen, of mijn privé-spaarrekening aanspreken. Helaas lijkt het nu toch echt om een langere periode van hogere (inkoop-)prijzen te gaan, en ontkom ik er daardoor niet aan om toch actie te gaan ondernemen.

  Omdat ik heel graag nog heel veel nieuwe dingen voor jullie wil inkopen in de toekomst, en ik graag nóg verder wil groeien met mijn bedrijf (ik heb echt zúlke toffe plannen!), voel ik me genoodzaakt om een aantal dingen aan mijn prijzen te gaan aanpassen.

  Vanaf vrijdag 29 juli (als de winkel tijdens mijn vakantie weer open gaat) zal het volgende aangepast zijn:

  • Gratis verzending zal vanaf 75 euro zijn.
  • Sommige artikelen zullen iets duurder worden. Vaak zal dat hooguit om een paar cent per kraal gaan. (Het zal erop neerkomen dat de kosten voor de materialen om 1 speenkoord mee te maken in totaal met maximaal 20-30 cent zullen stijgen. Voor mij scheelt dat op een hele maand behoorlijk wat geld, dat ik wil gaan gebruiken om nieuwe artikelen mee in te kopen. Geld dat ik nu mis.) Doordat ik alle prijzen opnieuw heb beoordeeld, zijn een paar artikelen (waaronder de kleine ringen) iets goedkoper geworden!
  • De staffelkorting zal veranderen: vaste klanten krijgen standaard 5% korting en alle klanten krijgen 5% korting vanaf 100 euro. Voor vaste klanten stapelen beide kortingen. Vaste klant ben je automatisch vanaf je derde bestelling.

  Ik vind het echt ongelooflijk vervelend om dit te moeten doen. Niet voor niks heb ik al die tijd mijn prijzen gelijk gehouden. Maar ik schiet er nu zelf bij in, en dat kan ook niet de bedoeling zijn...
  Als de economie weer verbetert, zal ik 1 van de eersten zijn die gaat kijken wat er weer mogelijk is qua extra kortingen!

  Trouwens: door vriendinnen word ik voor gek verklaard dat ik dit überhaupt wil uitleggen. De supermarkt verhoogt zijn prijzen toch ook stilzwijgend een paar keer per jaar flink?! Tja, ik ben nou eenmaal graag open en transparant. En ik vind het belangrijk dat jullie weten dat ik dit absoluut niet doe om er rijk van te worden, maar puur om te 'overleven', en in de toekomst te kunnen blijven bestaan en verder te groeien, zodat ik jullie nog beter van dienst kan zijn!

  Om de overgang iets soepeler te maken (en omdat ik pas 1,5 week na de heropening weer voor het eerst verzend), krijg je van 29 juli t/m 7 augustus nog 10% extra korting op je bestelling. (dus bovenop de eventuele vaste-klanten-korting of de korting boven de 100 euro).

  Dan nog iets leuks: Nieuwe producten!

  Zoals ik hierboven al schreef, moet ik momenteel mijn eigen spaarrekening gebruiken voor de inkoop van nieuwe artikelen. En dat heb ik gedaan!
  Vanaf de heropening van de winkel op 29 juli zullen er 27 nieuwe kleuren, een aantal nieuwe vormpjes en een prachtige nieuwe print beschikbaar zijn!! Daarmee komt het aantal kleuren dat speciaal voor mij gemaakt wordt op 85!!
  25 van de nieuwe kleuren zijn er op dat moment alleen als kraal van 15mm, maar ik hoop voor het eind van het jaar te kunnen uitbreiden naar heel veel andere vormen. (Inkoop gaat per 1000 stuks per kleur/vorm, dus dat geld had ik nu helaas echt niet...)

  Voor degenen met een kleurenkoord: geen zorgen! Er is voor slechts €3,95 een 'aanvulkoordje' te koop. Dat kun je tussen het andere koord in klikken met behulp van de kliksluitingen. Dit is de reden dat ik direct voor 27 nieuwe kleuren heb gekozen. Een eenmalige aanvulling. Bij het aanvulkoordje zal een eigen kaartje met kleurnummers en namen meegestuurd worden.

  Natuurlijk is er ook een nieuw groot kleurenkoord, met daaraan alle kleuren. (109! Voorheen waren het er 82!)

  Ik hoop jullie vanaf 29 juli allemaal weer terug te zien, en ik hoop dat jullie net zo blij worden als ik van al het nieuws dat er de komende tijd aankomt! Stiekem heb ik plannen voor letterlijk minimaal 80.000-100.000 euro (of nou ja, eigenlijk een veelvoud, maar ik moet enigszins realistisch blijven), dus op sommige dingen zal het nog héél lang wachten zijn, maar weet dat ik continu voor jullie bezig ben! Ik heb er zóveel zin in!!

  Recente artikelen

  Het laatste nieuws op ons blog

  • Update zomer 2022
   21 / Jul / 2022

   Marit - 21 / Jul / 2022

   Update zomer 2022

  • Van idee tot nieuw product (Mei 2020)
   12 / May / 2020

   Marit - 21 / Jul / 2022

   Van idee tot nieuw product (Mei 2020)

  • Kwaliteit staat centraal! (April 2020)
   04 / Apr / 2020

   Marit - 21 / Jul / 2022

   Kwaliteit staat centraal! (April 2020)

  • Inkopen als je zelf een bedrijfje hebt (update augustus 2022)
   04 / Mar / 2020

   Marit - 21 / Jul / 2022

   Inkopen als je zelf een bedrijfje hebt (update augustus 2022)

  • Wat verkoop ik nou eigenlijk?
   15 / Jul / 2018

   Marit - 21 / Jul / 2022

   Wat verkoop ik nou eigenlijk?

  Inloggen

  Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
  Ik sla cookies op voor een beter werkende website. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »