Let op: in de week van 24 februari heb ik vanwege de voorjaarsvakantie aangepaste werktijden. Klik hier voor meer info.
Ontelbaar veel combinaties mogelijk
Snelle levering
Geregistreerd bij Webwinkelkeur

Stevige Bijters

  • Geplaatst op
  • Door Marit
  • 0

Dit blog publiceerde ik al eerder, rond de periode dat er steeds meer vraag kwam naar hangers voor stevige bijters.

Steeds meer ouders van kinderen die echt stevig bijten weten Hugs &Things te vinden. Superfijn natuurlijk, maar tegelijkertijd ook een grote uitdaging voor mij!

 

Oorspronkelijk worden alle siliconen kralen en hangers namelijk ontworpen en gemaakt voor baby's.

Zo begon Hugs & Things ooit ook: als 'babywinkel'. Bij het maken van babyproducten maakt het niet uit welke silconen kralen of hangers je gebruikt. Zolang je stevig knoopt en zorgt dat er niks los kan raken van de draad, is alles geschikt.

Hoe anders is het voor grotere kinderen....

Ik heb het afgelopen jaar kennisgemaakt met heel erg veel ouders van stevige bijters, en ze hebben me regelmatig versteld doen staan.

Wanneer ik zelf ergens op bijt, stop ik zodra dat pijn begint te doen. Eigenlijk voelt doorbijten al vrij snel onprettig ;-) Kinderen die stevig bijten, bijten gewoon dwars door dat oncomfortabele gevoel en die pijn heen.

Gaandeweg heb ik steeds beter geleerd welke hangers het (langdurig) stevig bijten aankonden, en ontdekte ik dat helaas geen enkele hanger volledig onverwoestbaar is....

 

Waar moet je op letten bij de aanschaf van bijtmateriaal voor stevige bijters?

  • De hanger moet zo dik mogelijk zijn, en eventuele kralen zo groot en dik mogelijk.
  • Er mogen geen randjes, dunnere stukjes of uitsteekseltjes aan de hanger zitten. (Dat maakt bijvoorbeeld de stoere dino al minder geschikt voor de écht stevige bijters, omdat de staart in verhouding relatief smal is, en uitsteekt: een perfect 'doelwit'....)

Eerder had ik bijvoorbeeld de grote hartvormige hangers nog op de pagina voor stevige bijters staan. Deze zijn immers behoorlijk dik en stevig. Maar het onderste puntje bleek ook weer zo'n 'doelwit' te zijn, en er als eerste te worden afgebeten.

 

 

Hoewel de siliconen geen schadelijke stoffen bevatten, en het dus niet erg is als er kleine stukjes losraken, heb ik toch besloten om de harten van die pagina te verwijderen. Je vindt er nu dus vrijwel alleen nog maar 'saaie' hangers, maar met een reden dus!

 

 

 

Garantie?

Ik ben ontzettend servicegericht, en wil heel graag alles oplossen. Het liefst zou ik levenslange garantie geven, maar ik weet inmiddels dus ook dat uiteindelijk alles kapot kan :-(

Als je een artikel van de pagina voor stevige bijters koopt, en het binnen een paar weken kapot is, mag je uiteraard altijd contact opnemen!

Nu ik weet dat er kinderen zijn die zelfs de behoorlijk prijzige alternatieven, die speciaal voor extreem stevige bijters geproduceerd worden, binnen no-time stukbijten, ben ik echter wel wat realistischer geworden in de verwachtingen die ik van de hangers heb:

 

Ik ben heel blij dat ik een aantal stevige hangers kan aanbieden tegen een gunstige prijs, en het doet me goed om te horen dat er zoveel kinderen zijn die er heel veel baat bij hebben. Maar ik weet ook dat deze hangers niet het eeuwige leven hebben, en waarschijnlijk regelmatig vervangen zullen moeten worden. Gelukkig hoor ik al van steeds meer ouders dat ze allang blij zijn dat ze geen honderden euro's per jaar meer kwijt hoeven te zijn!

 

Let op: Zoals ik aan het begin van deze blog al schreef: omdat de siliconen artikelen gemaakt zijn voor baby's, hoeven ouders van kinderen in de oorspronkelijke doelgroep (0-18 maanden) zich natuurlijk geen zorgen te maken :-) Als je kindje eenmaal tandjes heeft, blijft het natuurlijk verstandig om de kralen en hangers regelmatig te controleren op beschadigingen, maar de meeste kinderen zullen nooit zó stevig gaan bijten dat ze de kralen stuk bijten. Vaak blijft het bij sabbelen of knabbelen, of zelfs alleen maar spelen. Merk je dat je kindje toch steviger gaat bijten (bijvoorbeeld onder spanning), dan kan het verstandig zijn om over te stappen op steviger bijtmaterialen.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Ja, ook ik sla cookies op voor een beter werkende website :-) Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »

Gratis verzending

vanaf €65,- (NL en BE)

Snelle levering

binnen 2 werkdagen verzonden

Gecertificeerde siliconen

in 59 exclusieve kleuren

Achteraf betalen mogelijk

Binnen 2 weken met AfterPay