Let op: in de week van 24 februari heb ik vanwege de voorjaarsvakantie aangepaste werktijden. Klik hier voor meer info.
Ontelbaar veel combinaties mogelijk
Snelle levering
Geregistreerd bij Webwinkelkeur

Ophef over copyright

  • Geplaatst op
  • Door Marit
  • 0

In dit blog vind je mijn verklaring ten aanzien van het copyright, waar momenteel wat ophef over is.

Ik heb een paar dagen ernstig overwogen of ik dit stuk wilde schrijven, maar ik heb besloten om het wél te doen, omdat ik er slecht van begon te slapen.

Zoals jullie misschien gemerkt hebben, is er deze week wat ophef ontstaan over kralen met panter-/luipaardprint. Omdat ik merk dat er ook richting mij wat vragen/schuine blikken ontstaan zijn, hier even een toelichting.

 

Toen Hugs & Things in 2014 met siliconen kralen begon, werd er in Nederland nog niets anders van siliconen kralen gemaakt dan borstvoedingkettingen. Er was destijds 1 bedrijf in siliconen voedingskettingen. Verder was het nog een onbekend product.
Hugs & Things was dan ook de eerste met producten als speelkoorden, wrapsnaps en siliconen kinderkettingen.

Sinds de start van Hugs & Things hebben veel beginnende webwinkels kunnen ‘meeliften’ op het succes dat siliconen producten in Nederland bleken te hebben. Daar ben ik, nu ik erop terugkijk, erg trots op! Diversiteit in het aanbod is alleen maar fijn, en ik ben trots dat ik destijds een product heb gevonden dat zo ontzettend populair bleek te worden.

Ik heb het concept van mijn bedrijf in de loop der tijd meerdere keren aangepast, om steeds vernieuwend te blijven, en vooral 'mijn eigen ding te doen'. Ik heb uiteindelijk afgeleerd om bij de concurrentie te kijken, maar ben steeds meer gaan vertrouwen op mijn eigen kracht.

Door vooral met custom kleuren te gaan werken, wil ik uniek zijn. Sinds afgelopen zomer is mijn volledige blijvende assortiment (inclusief hout, sluitingen en draad) door en door getest volgens alle Europese normen. Zo blijf ik me continu onderscheiden, en kan ik een uniek, veilig en betrouwbaar basisassortiment aanbieden.

Vorige week bood 1 van mijn vaste leveranciers me nieuwe 'panterprint-kralen' aan. Omdat ik in de zoekanalyses zag dat daar vraag naar was, besloot ik ze te bestellen. 


Door de ontstane ophef over copyright op deze kralen, heb ik de kralen en berichten op Facebook en Instagram vrij snel weer offline gehaald.
Ik heb besloten deze kralen niet te verkopen. Nu niet, maar ook in de toekomst niet.

Ik betreur dat er ophef is ontstaan. Ik zal namelijk altijd mijn uiterste best doen om in niemands vaarwater te gaan zitten, omdat ik zelf als geen ander weet hoe dat kan voelen.

Helaas dus geen panterprint bij mij, maar in het komende jaar hopelijk wel weer heel veel nieuwe, andere dingen!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Ja, ook ik sla cookies op voor een beter werkende website :-) Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »

Gratis verzending

vanaf €65,- (NL en BE)

Snelle levering

binnen 2 werkdagen verzonden

Gecertificeerde siliconen

in 59 exclusieve kleuren

Achteraf betalen mogelijk

Binnen 2 weken met AfterPay