Naast het kleurenkoord kun je nu ook een matenkoord bestellen! Klik hier.
Ontelbaar veel combinaties mogelijk
Snelle levering
Geregistreerd bij Webwinkelkeur

Kwaliteit staat centraal!

  • Geplaatst op
  • Door Marit
Kwaliteit staat centraal!

Sinds ik ongeveer 6 jaar geleden begon met het verkopen van siliconen kralen is er enorm veel veranderd. Het aanbod is inmiddels bizar groot, maar de kwaliteit is niet overal hetzelfde. Bij mij weet je zeker dat je betrouwbare, volledig geteste en gecertificeerde, materialen koopt!

'Pionierspositie'

 

Omdat ik de eerste in Nederland was die op deze manier met siliconen kralen aan de slag ging, heb ik gaandeweg alles zelf moeten uitzoeken, en het product in Nederland op de kaart moeten zetten.

Zo heb ik bijvoorbeeld zelf uitgezocht hoe je ze handig en veilig kunt rijgen, ben ik jarenlang bezig geweest met het leggen van de juiste contacten, en ben ik altijd bezig geweest met het bedenken van nieuwe producten, kleuren, en artikelen die je zou kunnen maken van siliconen kralen.

Op dit moment ben ik bezig met de ontwikkeling/productie van 6 artikelen die nog niet eerder in deze vorm gemaakt zijn.


Helaas ben ik op het vlak van een andere ontwikkeling, die van de zwarte letterblokjes die ik binnen nu en twee weken (update 29 april: hopelijk de eerste week van mei) hoop te kunnen aanbieden, tijdens de productieperiode alweer ingehaald door een andere fabriek...

Fabrieken buitelen continu over elkaar heen om als eerste met nieuwe dingen te kunnen komen, en omdat de producten nou eenmaal in China gemaakt worden, wordt er ook volop 'nagemaakt' en bij elkaar 'afgekeken'.

 

 

Kwaliteit en certificering


Toen ik vorig jaar op de rem trapte, en mijn assortiment drastisch begon in te perken, heb ik kritisch gekeken naar de kwaliteit van de siliconen die de verschillende fabrieken waarmee ik tot dan toe had samengewerkt aanboden, en ben ik klant gebleven bij degenen die veruit de beste kwaliteit, service en transparantie leverden.

Hun siliconen, maar ook het satijndraad en de sluitingen en ringen, heb ik vervolgens uitgebreid laten testen door een onafhankelijk bureau, volgens alle Europese normen. De certificaten die dat opleverde, kun je hier op de site vinden, onder het kopje 'veiligheid'.

De certificaten staan op mijn naam, en gelden gegarandeerd voor alle producten die ik verkoop, dus ook voor het hout.

Regelmatig wordt mij gevraagd of ik bepaalde dingen in zou kunnen kopen. Zolang deze niet te krijgen zijn bij de fabrieken waar ik mee samenwerk, doe ik dat niet meer. Daarvoor vind ik het té belangrijk dat alles wat ik verkoop gegarandeerd volledig gecertificeerd is.

 

Nieuwe producten

 

Qua ontwikkeling van nieuwe producten kijk ik natuurlijk  enerzijds waar vraag naar is, maar anderzijds probeer ik vooral bij mezelf te blijven.

Helaas gaat er altijd een lange periode overheen voordat ik een nieuw product op de markt kan brengen: In het geval van de zwarte letterkralen plantte ik de eerste zaadjes ruim een jaar geleden, werd de opdracht in december concreet (want, oh, wat is dat verschrikkelijk duur om speciaal te laten maken! Ik heb er een behoorlijke tijd voor moeten sparen.), maar toen veranderde de hele wereld natuurlijk, waardoor ik nu, begin april, nog steeds op de levering zit te wachten...

Ik had natuurlijk in de tussentijd alvast wat letters bij die andere fabriek kunnen inkopen, maar ik wil zelf ook eerlijk en transparant zijn, en dat betekent dat ik alleen producten verkoop die onder mijn certificaten vallen. Ook als dat betekent dat het me (veel) meer geld kost, en ik langer moet wachten.


Het blijft even 'stil' van deze kant

 

Daarnaast heb ik besloten om niets concreets meer te communiceren over projecten waar ik mee bezig ben. Niet voordat ik de nieuwe producten in mijn handen heb.


De eerste zijn, betekent namelijk ook altijd dat je van alle kanten in de gaten gehouden wordt. Vaak kan ik dat zien als een eer, maar het kan soms ook als een vloek voelen....


Ik hoop jullie daarom binnen 1,5-2 maanden te kunnen verrassen met nieuwe exclusieve artikelen, die hopelijk daarna pas eventueel door andere fabrikanten nagemaakt zullen gaan worden ;-) 

Het voordeel is dan ook meteen, dat je alle nieuwe items met een gerust hart bij mij kunt bestellen. 

Alles wat nieuw binnenkomt zal namelijk uiteraard ook onder de bestaande certificaten vallen!

Liefs, Marit

Ik sla cookies op voor een beter werkende website. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »

Gratis verzending

vanaf €65,- (NL en BE)

Snelle levering

binnen 2 werkdagen verzonden

Gecertificeerde siliconen

in 60 exclusieve kleuren en 3 originele prints!

Achteraf betalen mogelijk

Binnen 2 weken met AfterPay