• Gratis verzending vanaf 25 euro (NL & BE)
 • Op do 23-3 verzend ik tot 13.30u

4.9900+ beoordelingen

De code FRIGG geeft nu ook 30% EXTRA korting op alles in de Mega-sale! Heel binnenkort open ik mijn volledig nieuwe website!

Heel binnenkort open ik de nieuwe website!

  Marit - 04 / Mar / 2020

  Inkopen als je zelf een bedrijfje hebt (update augustus 2022)

  In dit blog vertel ik waarom het volgens mij voordelig en handig is om bij mij in te kopen. Zelfs (of misschien zelfs vooral) als je zelf een bedrijfje hebt, en dus groter wilt inkopen dan slechts een paar kralen voor een eenmalige bijtring of speenkoord. Ook leg ik uit waarom de prijzen bij mij nou eenmaal iets hoger liggen dan op andere plekken online.

  Inkopen als je zelf een bedrijfje hebt (update augustus 2022)
  Blog

  Ik krijg heel regelmatig vragen om extra korting, gratis verzenden, of om te vertellen waar ik mijn kralen koop. Het voelde dus alsof het tijd werd voor een blog met wat uitleg (vooral ook omdat ik dit zelf gaandeweg allemaal geleerd heb, en me nog steeds wel eens verkijk op de kosten die ik maak. Maar: al doende leert men ;-) ):

  Sinds enkele jaren maakt een steeds groter deel van mijn klanten bijtringen, speenkoorden e.d. om te verkopen.
  Zij kopen in de beginfase hun kralen bij mij in, maar vaak groeit na een poosje de vraag, en gaan ze op zoek naar goedkopere opties om kralen te kopen.

   

  Meestal komen ze dan bij AliExpress terecht, waarna vervolgens de vraag bij mij neergelegd wordt, of dat wel veilig is.

   

  Veel van de producten van de fabrikanten waar ik inkoop, komen linksom of rechtsom ook op AliExpress terecht. Maar jammer genoeg zul je op zulke websites ook een aantal dubieuze verkopers aantreffen...

   

  Hoewel lagere prijzen heel aantrekkelijk kunnen lijken, is er toch een groot aantal redenen waarom het handiger kan zijn om bij mij in te kopen:

   

  * Ik koop mijn siliconen in bij 3 vaste leveranciers. Dit zijn geen wederverkopers, maar de fabrikanten van de kralen, zodat ik zeker weet waar de kralen vandaan komen. Ik heb alle materialen die ik bij twee van deze fabrikanten koop uitvoerig laten testen, en ik heb alle benodigde Europese certificaten op mijn naam staan. De certificaten die standaard verkrijgbaar zijn bij de fabrikanten zijn onvoldoende om aan alle wettelijke eisen te kunnen voldoen! Van de derde fabrikant heb ik ook alle benodigde certificaten, via een collega.
  Alle testen samen hebben mij meer dan €15.000,- gekost. Ik heb besloten om dit niet door te rekenen in de prijzen, maar het zorgt er wel voor dat de marge op de producten kleiner is geworden, en ik dus echt niet meer dan 5% korting kan geven. (Deze korting krijg je automatisch, als je voor 100 euro of meer bestelt, en ik maak hierop geen uitzonderingen). Vaste klanten (vanaf de derde bestelling) krijgen daarnaast standaard 5% korting.

   

  * Bij mij kun je kralen per stuk bestellen, waardoor je precies kunt kopen wat je nodig hebt. Als je je materialen rechtstreeks in China koopt, zit je vaak vast aan hoge minimale bestelaantallen. (Vaak vanaf 100 stuks, maar voor speciale kleuren minimaal 1000-2000)

   

  * Als je bij mij bestelt, heb je je bestelling binnen 2 werkdagen in huis. Zeker als je via AliExpress gratis laat verzenden is het maar afwachten óf en wanneer het aankomt.

   

  * Omdat ik heel regelmatig inkoop, kan ik voor veel kralen zorgen dat eventuele grote aantallen die je nodig hebt binnen 2-2,5 week bij mij binnen zijn. Dat iets (bijna) op is op de website, wil dus niet zeggen dat je het ook echt niet kunt bestellen.

   

  * Je hebt met mij direct contact, in het Nederlands, zeker 12 uur per dag, en 7 dagen per week, waardoor vragen snel beantwoord kunnen worden, en onverhoopte problemen direct kunnen worden opgelost.

   

  * Ik heb een groot aantal eigen kleuren in het assortiment, die ik per 1000 stuks bestel. Deze zijn dus exclusief bij mij te krijgen. Sinds juli 2022 bied ik zelfs 85 kleuren aan die speciaal voor mij gemaakt worden.

   

  Heel vaak krijg ik ook vragen over de prijzen die ik hanteer. Mensen zien dan bijvoorbeeld lagere prijzen op websites als AliExpress, en verwachten bij mij voor soortgelijke prijzen te kunnen bestellen. Ik ben helaas geen 'gratis doorgeefluik'. Ik werk meer dan fulltime, en houd daar ook graag iets aan over ;-)


  Daarnaast maak ik natuurlijk gebruik van staffelkorting, wat je veel extra voordeel kan opleveren bij grote bestellingen, en worden bestellingen boven de 50 euro ook nog gratis verzonden. Dat kan je bij groot inkopen behoorlijk wat euro's schelen!


  Hier een rijtje van de extra kosten die ik maak, waardoor mijn prijzen weliswaar hoger liggen dan de prijzen in China, maar mijn marge toch echt niet overdreven ruim te noemen is ;-) :

   

  * De hoge verzendkosten die ik betaal om alles binnen korte tijd hier te hebben (denk daarbij aan honderden euro's, sinds Corona soms meer dan 200 euro, per doos);

  * Testkosten;

  * Invoerrechten;

  * BTW bij invoer;

  * BTW-afdracht na verkoop;

  * Websitekosten;

  * Verpakkingskosten (dozen, enveloppen, labels, zakjes, enz.)

  * Huurkosten voor mijn werkruimte

  * Het risico dat ik neem door van ruim 1000 producten honderden tot duizenden stuks op voorraad te hebben, zonder te weten of ik dat ooit allemaal verkoop;

   

  Vergis je niet in alle bijkomende kosten (of onzekerheden/mogelijke problemen als je gratis laat verzenden, met lage waarde op het pakket genoteerd) als je rechtstreeks in China bestelt. Als je bij mij bestelt, zit de BTW al in de prijs verwerkt, weet je zeker dat je pakket snel aankomt (zo niet, dan los ik dat altijd snel voor je op), en doordat je vanuit Nederland bestelt, is het zeker voor Nederlandse ondernemers heel gemakkelijk om je administratie bij te houden en belastingaangifte te doen. Geen ingewikkeld gedoe met invoerrechten, BTW bij invoer, enz.

   

  En dan, wat mij betreft, een hele belangrijke laatste reden:

  Omdat mijn kralen en andere materialen allemaal uitvoerig getest zijn op chemische samenstelling, heb je daarmee een behoorlijke voorsprong als je voor je bedrijfje je zelfgemaakte artikelen wilt laten testen.
  Het testen op chemische samenstelling is namelijk veruit het duurste deel van de testen.
  Op de pagina over veiligheid vind je al mijn certificaten (geanonimiseerd, omdat de fabrikanten erop vermeld staan). Hierop vind je ook de testdossiernummers, die bij SGS opgevraagd kunnen worden, en zo de basis kunnen vormen voor het laten goedkeuren van je artikel, zonder nogmaals die extra hoge kosten te hoeven maken.

   

   

  Recente artikelen

  Het laatste nieuws op ons blog

  • Mag je 'Disney-kralen' verkopen?
   03 / Oct / 2022

   Marit - 04 / Mar / 2020

   Mag je 'Disney-kralen' verkopen?

  • Volledig gecertificeerd...?
   18 / Sep / 2022

   Marit - 04 / Mar / 2020

   Volledig gecertificeerd...?

  • Vormen en kleuren
   16 / Sep / 2022

   Marit - 04 / Mar / 2020

   Vormen en kleuren

  • Van idee tot nieuw product (Mei 2020)
   12 / May / 2020

   Marit - 04 / Mar / 2020

   Van idee tot nieuw product (Mei 2020)

  • Kwaliteit staat centraal! (April 2020)
   04 / Apr / 2020

   Marit - 04 / Mar / 2020

   Kwaliteit staat centraal! (April 2020)

  • Inkopen als je zelf een bedrijfje hebt (update augustus 2022)
   04 / Mar / 2020

   Marit - 04 / Mar / 2020

   Inkopen als je zelf een bedrijfje hebt (update augustus 2022)

  • Wat verkoop ik nou eigenlijk?
   15 / Jul / 2018

   Marit - 04 / Mar / 2020

   Wat verkoop ik nou eigenlijk?

  Inloggen

  Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
  Ik sla cookies op voor een beter werkende website. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »