• Ontelbaar veel combinaties mogelijk
 • Snelle verzending
 • Geregistreerd bij Webwinkelkeur

4.9600+ beoordelingen

  Marit - 05 / Nov / 2019

  Een nieuw kantoor! (En nieuwe 'openingstijden')

  Zoals ik al eerder schreef, is Hugs & Things een bedrijf dat de afgelopen jaren steeds in ontwikkeling is geweest.
  Per 1 november 2019, iets meer dan 6 jaar na de oprichting, is er weer heel veel veranderd.

  Een nieuw kantoor! (En nieuwe 'openingstijden')
  Blog

  Meestal als mensen een bedrijf beginnen, maken ze een uitgebreid plan: Wat ga ik precies doen? Wat wil ik bereiken? Wat zijn mijn doelen? Wat heb ik daarvoor nodig? Wat moet ik daarvoor investeren?

   

  Zo zit ik niet in elkaar. Ik ben ooit gewoon begonnen, heb op gevoel steeds kleine (en soms ook grote) dingen veranderd, en ben gaan kijken hoe dat werkte. Als ik niet tevreden was, veranderde ik weer iets. Was ik wel tevreden, dan groeide het bedrijf langs die weg verder.

   

  In mijn eerdere blog, van vorig jaar juli, liet ik al zien hoe de winkel zich in de loop der tijd ontwikkeld heeft. Vorig jaar groeide ik uit mijn website, nu groeide ik (weer...) uit mijn huis. Ik had sinds een half jaar al een externe opslag, maar dat was niet voldoende.

   

  En niet alleen de opslag was een probleem. Zoals ik al vaker heb beschreven was ook de werk-privé-balans volledig zoek. Ik werkte eigenlijk altijd 7 dagen per week, op ieder vrij moment, nam maar twee weken vakantie per jaar, en was zelfs op feestdagen vaak nog even aan het werk.
  Omdat mijn werkkamer grensde aan de woonkamer, was de verleiding groot om 'even snel' nog iets te doen. Ik werkte vrijwel nooit lange tijd aaneengesloten, want er kwam altijd wel iets tussendoor, maar alles bij elkaar opgeteld werkte ik uiteindelijk veel meer dan fulltime.  Ik raakte steeds gestrester, kon me nooit meer ontspannen, was altijd bezig omdat ik me schuldig voelde als ik niks deed, en zowel werk als privé leden daar enorm onder.

   

  Ik had al vaker overwogen om extern te gaan werken, maar omdat mijn man ook (meer dan) fulltime werkte, besloot ik toch maar thuis te blijven, om zo de zorg voor de kinderen in ieder geval makkelijk geregeld te hebben.

   

  Maar... Inmiddels is het ons gelukt om een goede zorgverdeling te maken, en toen het weer begon te kriebelen mailde ik toch maar naar de makelaar voor een bezichtiging van een kantoor dat ik op Funda had gezien.

  Een paar dagen daarna had ik de sleutel, en op 2 en 3 november verhuisden we alles (4 keer rijden met een grote verhuisbus, en afgeladen auto! Waar had ik alles al die tijd gelaten thuis?!) naar mijn prachtige nieuwe kantoor:

   

        

   

  Maar goed: hoe blij ik ook ben met mijn prachtige werkruimte, en hoe heerlijk het ook werkt hier, dat ik extern werk betekent ook dat er qua 'service' het 1 en ander gaat veranderen:

   

  Ik werk nog maar 5 dagen per week. Onder schooltijd. Dat betekent dat ik op maandag, dinsdag en donderdag van (ongeveer) 8.30u tot 14.00u op kantoor ben, op woensdag van 8.30u tot 16.00u en op vrijdag van 8.30u tot 11.15u/11.30u. In de tijd dat ik op kantoor ben verpak ik zoveel mogelijk bestellingen, koop ik nieuwe voorraad in, en maak ik inspiratiefoto's.

   

  Mail en WhatsApp beantwoord ik zoveel mogelijk tijdens mijn kantoortijden. Ik wil gaan minderen naar maximaal 2 keer per dag thuis mail checken, zodat ik thuis het werk ook echt even achter me kan laten.

   

  Als er onverhoopt een kind ziek wordt, kan het gebeuren dat je bestelling een dagje vertraging oploopt. Ik werk in mijn eentje, en dat betekent dat ik me in het geval van overmacht niet altijd aan de regel 'voor 23.59u besteld en betaald, de volgende werkdag verzonden' zal kunnen houden. Je mag er vanuit gaan dat ik er altijd alles aan zal doen om je bestelling zo snel mogelijk te verzenden, maar ook na een extreem druk weekend kan het zo zijn dat de maandag te kort is om alles die dag nog weg te krijgen. Ik werk op volgorde van binnenkomst, dus hoe eerder je bestelt, hoe eerder je aan de beurt bent.

   

  Buiten kantoortijden kan ik niet meer 'even snel iets checken' of 'even snel iets regelen'. Ik begin de dag vanaf nu altijd met het afhandelen van alle vragen die binnen zijn gekomen.

   

  Afhalen blijft mogelijk, op werkdagen. Tijdens mijn kantooruren kan dat (op afspraak) hier op kantoor, daarbuiten kan het (uiteraard ook op afspraak) bij mij thuis, tot uiterlijk 19.00u 's avonds, en niet langer in het weekend.

   

   

  Ik heb enorm veel zin in de komende jaren in dit mooie, megagrote kantoor, en ik hoop natuurlijk dat ik jullie nog heel lang blij kan blijven maken met prachtige siliconen kralen.  Super leuk ook, om te zien hoe betrokken jullie op Facebook en Instagram allemaal reageerden. Ik voel me echt bevoorrecht dat ik dit fijne werk kan doen, en dat ik zulke ontzettend lieve klanten heb!

   

  Liefs, Marit

  Recente artikelen

  Het laatste nieuws op ons blog

  • Van idee tot nieuw product
   12 / May / 2020

   Marit - 05 / Nov / 2019

   Van idee tot nieuw product

  • Houd jij ook zo van haken?
   01 / May / 2020

   Marit - 05 / Nov / 2019

   Houd jij ook zo van haken?

  • (Tijdelijk) Lagere staffelkorting
   23 / Apr / 2020

   Marit - 05 / Nov / 2019

   (Tijdelijk) Lagere staffelkorting

  • Kwaliteit staat centraal!
   04 / Apr / 2020

   Marit - 05 / Nov / 2019

   Kwaliteit staat centraal!

  • Inkopen als je zelf een bedrijfje hebt (update maart 2020)
   04 / Mar / 2020

   Marit - 05 / Nov / 2019

   Inkopen als je zelf een bedrijfje hebt (update maart 2020)

  • Een nieuw kantoor! (En nieuwe 'openingstijden')
   05 / Nov / 2019

   Marit - 05 / Nov / 2019

   Een nieuw kantoor! (En nieuwe 'openingstijden')

  • Back to Basic
   05 / Aug / 2019

   Marit - 05 / Nov / 2019

   Back to Basic

  • Een nieuwe winkel!
   16 / Jul / 2018

   Marit - 05 / Nov / 2019

   Een nieuwe winkel!

  • Wat verkoop ik nou eigenlijk?
   15 / Jul / 2018

   Marit - 05 / Nov / 2019

   Wat verkoop ik nou eigenlijk?

  Inloggen

  Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
  Ik sla cookies op voor een beter werkende website. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »